VALKOSUKLAA-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU
Tämän juustokakun teko ei ihan mennyt kuin Strömsössä, mutta sitä tehdessä ainakin opin jotakin--liivateen käyttöä kiilteen tekemisessä kannataa harjoitella (kiilteen liian lämmin seos valui läpi ja liian jäähtynyt meni klimppiseksi), valkosuklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa ( mikro poltti reiän muoviseen kippoon) ja kermavaahdolla voi peittää ainakin osan kauneusvirheistä. Kakun voi myös jättää ilman kiillettä.
200 g Digestivekeksejä
75 g voita
2 rlk amarettolikööriä
2 rkl kaakaojauhetta
200 g sitruunanmakuista tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 munaa
200 g valkosuklaata
3 dl kermaa
8 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
250 g pensasmustikoita
Vuoraa irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla.
Sulata voi.
Riko keksit. Helppo tapa on pistää ne pakastuspussiin ja murskata kaulimella.
Lisää kaakaojauhe ja amaretto ja pusertele tasajakoiseksi.
jääkaappiin.
Erottete keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Lisää sulaneeseen suklaaseen
keltuaiset.
Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää siihen vedestä puristetut
liivatteet.
Sekoita mehu liivatteineen suklaa-keltuaisseokseen.
Vatkaa sokeri ja valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa kerma.
Yhdistä suklaa, valkuaiset, kermavaahto ja juusto.
Laita seos kakkuvuokaan ja säilytä jääkaapissa tunnin verran
Koristele mustikoilla.
Kakku on valmis tarjoiltavaksi.
Jos haluat pinnalle kiilteen:
Liota 4 liivatelehteä vedessä 10 minuutin ajan.
Sekoita 1 dl vettä ja 1 dl mustikkamehutiivistettä. Kuumenna puolet mehusta kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon puristetut liivatteet ja sekoita. Lisää joukkoon loput mehusta.
Anna jäähtyä kunnolla ja levitä mustikoiden päälle lusikalla.
Vatkaa vielä 1 dl kermaa vaahdoksi ja pursota kakun päälle
haluamasi kuvio.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti