GRILLIVARTAAT MAKSASTA JA LOHESTA
Siirtolapuutarhan pallogrilli sai uudenlaista grillattavaa, kun vartaisiin ei tullutkaan lihaa, kanaa tai makkaraa.
Tällä kertaa grilliin laitettiin maksaa, lohta,
pekonia ja kasviksia.
Maksa ja lohi kypsyvät grillissä nopesti ja ne ovat hinnaltaan lihaa edullisempia.
Maksasta poistetaan kalvot ja leikataan noin 2 × 2 cm paloiksi.
Lohifileestä poistetaan nahka ja siitä leikataan samankokoisia paloja.
Pekoniviipaleet puolitetaan.
Laitetaan pariksi tunniksi marinaadiin.
Päälle voi leikata sipulinvarsia.
Vihannekset pilkotaan ja marinoidaan.
Mukaan tuli herkkusieniä, sipulia, paprikaa, kukkakaalia ja kirsikka-
tomaatteja.
Grillitikut liotetaan.
Pekonia kieritään maksapalojen ympärille.
Grillitikkuihin pujotetaan maksaa ja lohta sekä vihanneksia ja sieniä maun mukaan.
Jos ei pidä kalasta tai sienistä, voi grillata pelkkää maksaa ja vihanneksia.
Vartaat kypsyvät grillissä nopeasti. 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta riittää.
Ja ei kun syömään.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti