tiistai 30. heinäkuuta 2019

PIZZATIISTAI



                                          PIZZATIISTAI


  Pizza rantautui Suomeen vappuna v. 1961, kun Haminaan avattiin maan ensimmäinen pizzeria nimeltään Giovanni.. Nykyään pizzerioita on joka kolkassa.
 Itse söin ensimmäisen kerran pizzaa Helsingissä 70-luvun alussa. Tuolloin Suomessa oli muutama pizzeria, joista tuota italialaista herkkua sai. 
  Omatekoinen pizza on kuitenkin paras. Vaikka nykyään onkin Fantasia-pizzoja, saa itse paistamaansa pizzaan laittaa mitä haluaa ja niin paljon kuin haluaa. Myös pizzan tärkeimmästä osasta, pohjasta tulee itse tekemällä oman maun mukainen.

Pellillisseen pizzaa tarvitaan


1/2 pussia (= 5,5 g ) kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
suolaa maun mukaan ( 1-2 tl )
3 rkl ruokaöljyä tai sulatettua voita
1/2 l vehnäjauhoja







Veteen lisätään suola ja hiiva.



 

Sitten lisätään öljy ja jauhot.


  


 Taikina vaivataan tasaiseksi ja laitetaan
kohoamaan puoleksi tunniksi.







 Taikina kaulitaan leivinpaperin päällä
ja siirretään papereineen uunipellille.


Sitten pizza täytetään.


Pohjan päälle voi levittää pelkkää tomaattisosetta tai ketsuppia.
Makua tulee lisää kun sekoittaa joukkoon BBQ-kastiketta.



















Kuvan pizzassa on toinen puoli täytetty tonnikalalla, katkaravuilla ja anjoviksella, toisella puolella on kinkkua, paprikaa ja salamia. Molemmilla puolilla on sipulia pieninä kuutioina. Päällä on emmental-raastetta ja mausteena basilikaa ja oreganoa.


        Pellillinen pizzaa paistuu 225 asteessa 20 minuutissa





                                          Samankaltaista:

                                                                    
                                                       Pizzasämpylät

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti