perjantai 5. heinäkuuta 2019

HANNA TÄDIN KAKUT


  

                                 HANNA TÄDIN KAKUT

   


Löysin kirpputorilta vanhan (? , vuodelta 1972) keittokirjan.
Selatessani ohjeita kohdalle osui resepti Hanna tädin kakuista.
Mieleen palasi muistoja ylioppilasjuhlistani, joihin äitini oli näitä pikkuleipiä leiponut.








Ensin sekoitetaan voi, sokeri ja kerma keskenään.
Sitten sekoitetaan jauhot keskenään.
Sen jälkeen jauhot lisätään pienissä erissä sekoittaen voi-sokeri-kerma-seokseen (siivilän läpi).

Kun ainekset on sekoitettu, taikina kannattaa laittaa puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kylmästä taikinasta pyöryköiden teko on helpompaa.





Taikinasta pyöritellaan lihapullan kokoisia palleroita.




Pellilllä palleroiden väliin kannattaa jättää tilaa, sillä kypsyessä ne jonkin verran kasvavat.




Paistetaan uunin keski- tai ylätasolla 180 asteessa 12-15 minuuttia.

                      Taikinasta tulee noin 40 pikkuleipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti