MARINOITUA PUNASIPULIA
Sipulit ovat ruuanvalmistuksessa tärkeässä roolissa. Nykyisin kauppojen valikoimista löytyy tuoreena ainakin keltasipulia, salottisipulia, valkosipulia, ruohosipulia ja punasipulia. Jokaisella on oma roolinsa ja käyttötarkoituksensa.
Punasipuli on aivan superhyvää marinoituna. Sitä voi käyttää mm. salaatteihin, leipien päällä ja hampurilisten välissä. Punasipulin marinointi on tosi helppoa eikä valmistus kaapista säilykepurkkiin kestä paria kymmentä minuuttia kauempaa- jos sitäkään.
2 punasipulia
1/2 dl viinietikkaa
2-3 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
10 mustapippuria kokonaisina
1/2 dl ruokaöljyä
sinapinsiemeniä
Kuori punasipulit ja leikkaa me ohuiksi siivuiksi.
Laita kattilaan viinietikka, sokeri, suola ja pippurit.
Kiehauta.
Kun sokeri on sulanut, lisää sipulit ja anna niiden pehmentyä miedolla lämmöllä.
Anna jäähtyä.
Laita sipulit tiiviiseen purkkiin. Lisää sinapinsiemenet.
Kaada oljy joukkon.
Säilytä jääkaapissa.
Kauan nuo säilyy jääkaapissa
VastaaPoistaLuulisin että pari kuukautta kuten muutkin etikkasäilykkeet.
VastaaPoista