keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

LESCÓ / LÄTSHÖÖ


      

                                      LECSÓ/ LÄTSHÖÖ




 Kallion yhteikoulussa 70-luvulla  ensimmäisellä köksän tunnilla valmistettiin tätä unkarilaista kasvis-makkara"mössöä".Tätä valmistin myös poikakaverilleni ( nyk. aviomies ) ensimmäisenä ateriana. Nyt 42 vuoden jälkeen se on edelleen "listalla".
   Ei tarvita suolaa eikä muitakaan mausteita. Riitää kun on veitsi, kattila, liesi ja.......


2-3 paprikaa koosta riippuen
5 tomaattia
3 sipulia
5-6 valkosipulin kynttä
250 g balkaninmakkaraa
150 g salamia
vaaleaa leipää viipaleina



Vihannekset pilkotaan kattilaan suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi.
Valkosipuli pilkotaan pieniksi paloiksi muiden joukkoon.





Annetaan hautua miedolla lämmöllä.






Sillä aikaa kun vihannekset hautuvat paloitellaan makkarat.


Kun vihanneksista irtoavaa nestettä on niin paljon, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät, lisätään makkarapalat kattilaan.







Annetaan hautua vielä kymmenisen minuuttia.
Tarjoillaan vaalean leivän päällä lämpöisenä.




     Kestää pakastamisen hyvin.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti