sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

SUKLAINEN JUUSTOKAKKU





                            SUKLAINEN JUUSTOKAKKU




 Tähän saakka on tullut vain ihailtua ja nautittua leipomoiden ja konditorioiden juustokakkkuja. Juustokakun tekeminen on tuntunut liian haastavalta kun ohjeissa mainitaan mm. liivate-jokseenkin tuttu ja hyytelösokeri-never heard.
 Moni muukin väärä käsitys juustokakusta tuli esiin, kun etsin netistä tietoa aiheena juustokakku. Ensinnäkäänn se ei ole ns. nykyajan keksintö, sillä juustokakun ohje löytyy ensimmäisestä painetusta keittokirjasta (1545). Juustokakku ei myöskään ole lähtöisin Amerikasta, vaan juustosta, hunajasta ja jauhoista tehtyä leivottuja kakkuja tarjottiin Antiikin Kreikassa olympialaisten urheilusankareille jo ennen ajanlaskun alkua.

 Näin sitten syntyi elämäni ensimmäinen juustokakku. Otin vinkin sieltä ja toisen täältä ja päätin jättää tuoreet marjat, hyytelösokerin ja liivatteen ym. odottamaan seuraavaa kertaa ja tein suklaisen juustokakun.


Pohja


200 g Digestive-keksejä murusina
70 g voita
1-2 rlk kaakaojauhetta

Täyte

400 g tuorejuustoa (vaniljanmakuinen)
1 dl tomusokeria
2 dl kermaa (osa voi olla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
200 g taloussuklaata
1 munan keltuainen

Koristelu

kaakaojauhetta
tomusokeria
valkosuklaata rouhittuna
Fazerinaa rouhittuna





        1. Vuorataan irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla.



                                        2. Sulatetaan voi.





     3. Laitetaan keksit pakastuspussiin ja murskataan kaulimella



     4. Kaadetaan sulanut voi pussiin. Lisätään kaakaojauho                                         ja puristellaan seos tasajakoiseksi.




    5. Laitetaan seos vuokaan ja laitetaan vuoka jääkaappiin                                          odottamaan seuraavaa pöivää.



                              6. Vatkatan kerma vaahdoksi.



                   7. Sekoitetaan tomusokeri tuorejuustoon.


  
        8. Rouhitaan taloussuklaa veitsellä ja sulatetaan mikrossa.
                   Lisätään joukkoon keltuainen ja sekoitetaan.




  9. Sekoitetaan ainekset keskenään  ja kaadetaan kylmän pohjan
                                                  päälle.




      10. Siivilöidään pinnalle kaakaojauheta ja tomusokeria.
        Rouhitaan valkosuklaata ja Fazeriinapaloja koristeeksi
                                         kakun pinnalle.


                             EI OLLUT AVARUUSTIEDETTÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti