SUKLAINEN JUUSTOKAKKU
Tähän saakka on tullut vain ihailtua ja nautittua leipomoiden ja konditorioiden juustokakkkuja. Juustokakun tekeminen on tuntunut liian haastavalta kun ohjeissa mainitaan mm. liivate-jokseenkin tuttu ja hyytelösokeri-never heard.
Moni muukin väärä käsitys juustokakusta tuli esiin, kun etsin netistä tietoa aiheena juustokakku. Ensinnäkäänn se ei ole ns. nykyajan keksintö, sillä juustokakun ohje löytyy ensimmäisestä painetusta keittokirjasta (1545). Juustokakku ei myöskään ole lähtöisin Amerikasta, vaan juustosta, hunajasta ja jauhoista tehtyä leivottuja kakkuja tarjottiin Antiikin Kreikassa olympialaisten urheilusankareille jo ennen ajanlaskun alkua.
Näin sitten syntyi elämäni ensimmäinen juustokakku. Otin vinkin sieltä ja toisen täältä ja päätin jättää tuoreet marjat, hyytelösokerin ja liivatteen ym. odottamaan seuraavaa kertaa ja tein suklaisen juustokakun.
Pohja
200 g Digestive-keksejä murusina
70 g voita
1-2 rlk kaakaojauhetta
Täyte
400 g tuorejuustoa (vaniljanmakuinen)
1 dl tomusokeria
2 dl kermaa (osa voi olla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
200 g taloussuklaata
1 munan keltuainen
Koristelu
kaakaojauhetta
tomusokeria
valkosuklaata rouhittuna
Fazerinaa rouhittuna
1. Vuorataan irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla.
2. Sulatetaan voi.
3. Laitetaan keksit pakastuspussiin ja murskataan kaulimella
4. Kaadetaan sulanut voi pussiin. Lisätään kaakaojauho ja puristellaan seos tasajakoiseksi.
5. Laitetaan seos vuokaan ja laitetaan vuoka jääkaappiin odottamaan seuraavaa pöivää.
6. Vatkatan kerma vaahdoksi.
7. Sekoitetaan tomusokeri tuorejuustoon.
8. Rouhitaan taloussuklaa veitsellä ja sulatetaan mikrossa.
Lisätään joukkoon keltuainen ja sekoitetaan.
9. Sekoitetaan ainekset keskenään ja kaadetaan kylmän pohjan
päälle.
10. Siivilöidään pinnalle kaakaojauheta ja tomusokeria.
Rouhitaan valkosuklaata ja Fazeriinapaloja koristeeksi
kakun pinnalle.
EI OLLUT AVARUUSTIEDETTÄ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti