MERENELÄVIÄ JA LÄTTYJÄ
Maanantaipäivä. Mitähän tänään syötäis??????. Tuijotin puolityhjää jääkaappia--ei löytynyt mitään hyvää. Niinpä päätin siivota jääkaapin: löytyi 1 keitetty kanamuna, pari puolillaan olevaa tuorejuustopakettia, vanhentuvaa maitoa, pussinpohjallinen juustoraastetta-sitä tavallista.
Jääkaapin perälle oli unohtunut purkillinen katkarapuja suolaliemessä. Vihanneslokerossa oli uutta sipulia ja lähes tuoretta tilliä ja muutama luumutomaatti. Pienen tuumaustuokion jälkeen sytytti. TÄYTETTYJÄ LÄTTYJÄ. Kuivatavarakaapista löytyi vielä purkillinen simpukoita-- muuta ei sitten tarvittukaan.
Lätyt
6 dl punaista maitoa
4 munaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
silputtuja sipulinvarsia
Sekoitetaan keskenään ja annetaan
vetäytyä muutama tunti, jotta jauhot
turpoavat tarpeeksi.
Sitten paistetaan lätyt......
Laitetaan valmiit lätyt jääkaappiin odottamaan täyttämistä.
Täyte
150 g tuorejuustoa ( oli valkosipulilla sekä mustapippurilla maustettua )
1 purkki (170 g/350 g) katkarapuja suolaliemessä
1 purkki (120g/200 g) simpukoita suolaliemessä
1 keitetty kananmuna
1 sipuli varsineen
tilliä
muutama luumutomaatti
juustoraastetta
herbes de provence-yrttisekoitusta
loraus valkoviiniä tai äyriäisten lientä
Åyriäisistä valutetaan nesteet pois ( ja otetaan osa talteen).
Äyriäisten rakenteen voi rikkoa esimerkiksi sauvasekoittajalla.
Silputaan sipuli ja tillit.
Keitetty kananmuna kuoritaan ja sotketaan haarukalla muruiksi.
Ainekset seloitetaan tuorejuustoseokseen, lisätään hieman valkoviiniä tai äyriäisten lientä ja vaivataan seos tasaiseksi....
..ja laitetaan kunkin lätyn päälle.
Lätyt kieritetään rulliksi ja laitetaan voideltuun uunivuokaan.
sekä yrttimausteseosta.
Kuumennetaan uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Lisukkeena voi tarjota salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti