maanantai 22. heinäkuuta 2019

TOSCAKAKKU

     

                                       TOSCAKAKKU




    Saamme jo toisen kerran tänä kesänä lainata siskoni siirtolapuutarhamökkiä. Siinä mökissä olen viettänyt kaikki lapsuuden ja nuoruuden kesät. Siellä meillä kävi kylässä paljon naapureita ja sukulaisia ja äitini oli aina varannut vieraille tarjottavaa. Mieleen ovat jääneet marjapiirakat, pikkuleivät ja kakut. Eräs parhaimmista kakuista oli TOSCAKAKKU-- sehän onkin sopiva tuliainen Helsinkiin vietäväksi (kestää hyvin automatkankin).

Kakkuun tulee:

Pohjaan

2 munaa
2 dl sokeria
150 g voita
1/2 dl kermamaitoa
( 2 tl vaniljasokeria )
21/2 dl vehnäjauhoja
11/2 tl leivinjauhetta



Kuorrutukseen

50 g voita 
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1/2 dl kermaa
1-2 rkl vehnäjauhoja

                      Laita irtovuoan pohjalle leivinpaperi.
                          Voitele ja korppujauhota reunat.
          


Sulata voi ja lisää siihen 
kermamaito.







Vatkaa hyvin munat ja
sokerit.









Sekoita leivinjauhe
vehnäjauhoihin.







Sekoita jauhot ja rasva
muna-sokeriseokseen ja kaada taikina
vuokaan.




















             Paista uunin alatasolla 175 asteessa puoli tuntia.





Sekoita kuorrutteen aineet
liedellä keskenään, kunnes
seos on hieman tahmeaa.










                    Ota kakku uunista ja  nosta lämpö 250 asteeseen.
                              Levitä kuorrute kakun päälle.


    Paista vielä n. 15 minuuttia kunnes kuorrute on vaalean ruskeaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti