MEIÄN ÄITIN LIHAMAKARONILAATIKKO
Tämän parempaa jauheliharuokaa ei ole. Tässä ei ole munamaitoa vaan lihalientä. Makaronit on keitetty lihaliemessä. Jauhelihaa ei paisteta sellaisenaan vaan siitä tehdään taikina, joka sitten paistetaann Näin syntyy yksi parhaista äitini tekemistä laatikkoruuista. Se oli niin hyvää, että kun täytin 20 ja sain toivoa mitä tahansa ruokaa, valitsin lihamakaronilaatikon (ja suklaakiisselin).
Näin se syntyy
1/ 2 kg naudan jauhelihaa
suolaa ja pippuria
1-2 sipulia silputtuna
1-2 kananmunaa
1-1,5 dl kermaa
1-1,5 dl korppujauhoa
( 100 g pekonia pieninä suikaleina--tämä ei ole alkuperäisessä ohjeessa ja sen voi lisätä, jos pekonista tykkää)
voita
200 g makaronia
lihalientä
voita
200 g makaronia
lihalientä
Jauhelihan sekaan laitetaan mausteet ja kananmunat..
Kuvassa on kaksinkertainen määrä jauhelihaa.
...kerma ja korppujauhot...
...sekä silputtu sipuli....
...ja pekonisuikaleet.
Taikina vaivataan tasaiseksi ja laitetaan puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Keitetään makaronit lihaliemessä ( ei ihan kypsiksi) ja huuhdellaan ne siivilässä ja laitetaan takaisin kattilaan ja sekoitetaan niihin vähän voita.
Taikina vaivataan tasaiseksi ja laitetaan puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Jauheliha paistetaan (käytä voita).
Sekoitetaan paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit uuninkestävässä astiassa. Kaadetaan joukkoon lihalientä.
Laitetaan uuniin 200 asteesen noin puoleksi tunniksi kunnes pinta on kauniin ruskea.
Lisukkeeksi sopii esimerkiksi marinoitu punasipuli.
Kerralla voi tehdä suuremmankin määrän, sillä ruoka kestää hyvin pakastamista.
Lisukkeeksi sopii esimerkiksi marinoitu punasipuli.
Kerralla voi tehdä suuremmankin määrän, sillä ruoka kestää hyvin pakastamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti