lauantai 4. tammikuuta 2020

SAVUSIIKAPASTA



                                                       SAVUSIIKAPASTA



 Vielä parikymmentä vuotta sitten Suomessa ei puhuttu pastasta; kaupasta ostettiin makaronia tai spagettia. Nykyään  kaupan hyllyltä löytyy jos jonkinlaista pastaa. On gnocchia, fucillia, penneä, tagliatellea jne. Kyseessä on kuitenkin sama vedestä ja vehnäjauhosta valmistettu elintarvike. Niin se maailma muuttuu...
Aikoinaan (ainakin lapsuudenkodissani) makaronia syötiin laatikkoruokana. Oli lihamakaronilaatikkoa tai munamaitoon tehtyä makaronilaatikkoa. Joskus makaronia tai spagettia tarjottiin liharuoan lisukkeena, kala ja makaroni olivat tuohon aikaan tuntematon yhdistelmä. Nyt, kun elämme vuotta 2020, on tullut aika muuttaa vanhoja ruokatottumuksia:

400 g savusiikaa paloina
voita
1/2 purjoa
3 tl curryjauhetta
11/2 dl kermaa
11/2 dl valkoviinä
11/2 dl kalalientä
11/2 dl silputtua tilliä
11/2 dl ranskankermaa
rouhittua mustapippuria
11/2 rkl sitruunamehua
(100 g katkarapuja)
tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja

pastaa; esimerkiksi spagettia tai pennepastaa
vettä
suolaa

Laita pasta kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun  veteen isoon kattilaan.



Kuullota halkaistu, pesty ja paloiteltu purjo voissa. Älä anna ruskistua.
Lisää curryjauhe ja sekoita se purjon kanssa. Anna kypsentyä muutaman minuutin ajan.





 Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Lisää valkoviini ja kalaliemi.
Mausta mustapippurilla.
Keitä kastike kokoon.
Lisää joukkoon paloitellut savusiiat.
Sekoita varovasti.




 Viimeistele kastike lisäämällä joukkoon ranskankerma ja tillisilppu ( sekä katkaravut ).




 Valuta pasta siivilän läpi kuuman veden alla.
Lisää pastan joukkoon voita ja tuoretta basilikaa.




        Koristele kastike tuoreella basilikalla ja kirsikkatomaateilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti