torstai 23. tammikuuta 2020

SUKLAAMOUSSE

   

                                   SUKLAAMOUSSE





Tumma suklaa sisältää flavonoideja, jotka ovat antioksidantteja ja sitä myöten terveellisiä. Siksi annosta tummaa suklaata silloin tällöin voidaan katsoa hyvällä silmällä.
Tummasta suklaasta tehty  mousse on ihanan kuohkeaa ja se on täydellinen jälkiruoka juhla-aterialle--se on maittava ja näyttävä.
Se tuo piristystä myös harmaaseen arkipäivään eli se voi olla myös "lohtujälkkäriä".
Valmistus vaatii hieman ainesten vatkaamista, mutta mitä ei tekisi hyvän eteen. Lopputulos palkitsee tekijänsä.

4 annosta

125 g tummaa suklaata ( 70% kaakaota)
40 g voita
2 rkl amarettolikööriä
2 kananmunaa
ripaus suolaa
5 rkl sokeria
2 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria
5-6 rkl Mariannerouheita

Paloittele suklaa ja voi lasikulhossa,
joka sopii kattilasi päälle.
Kuumenna kattilassa vettä
niin että se höyryää.
Laita kulho höyryävän vesikattilan 
päälle ja anna voin ja suklaan
sulaa.






Anna seoksen jäähtyä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Lisää jäähtyneeseen seokseen
amarettolikööri ja ripaus suolaa
ja vatkaa keltuaiset seokseen.








Vatkaa kerma ja vaniljasokeri
vaahdoksi. Säästä pieni osa 
kermavaahtoa koristeluun.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää
sokeri ja vatkaa se vaahdon sekaan.








Sekoita valkuaisvaahto ja kermavaahto
suklaaseokseen nuolijalla reunoja myöden
nostellen.








Sekoita Mariannerouhe moussen
joukkoon.








Siirrä tarjoiluastiaan ja laita viileään
1/2-1 tunniksi.





        Koristele kermavaahdolla ja Mariannerouheilla ennen
                                            tarjoilua.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti