MINIMUNAKKAAT
Olen "heikkona" erilaisiin pikkuesineisiin-erityisesti keittiöön ja ruoanvalmistukseen liittyviin härpäkkeisiin. Niitä on joitakin tullut hankittua matkan varrella; osa on jäänyt kaapin perukoille tai laatikkoon tilaa viemään, osalla on jopa ihan oikeaa käyttöä. Kananmunien valmistukseen liittyen minulla on parikin apuvälinettä--joidenkin mielestä täysiä turhakkeita: kananmunien kanssa kattilaam laitettava munakello ja kanamunien paistorenkaat. Ilman niitä en tule enää toimeen (se oli vitsi--naurua, HAH HAH).
Oli miten oli, minimunakkaiden teko on paistorenkanden avulla helpompaa.
Minimunakas maistuu vastavalmistettuna aamupalla tai sen voi laittaa kylmänä tai lämpimänä leivänpäälle. Sen voi pakata eväslaatikkoon ja nauttia vaikkapa lounaaksi.
4 kananmunaa
loraus maitoa
2 viipaletta kinkkua
1 luumu- tai 2 kirsikkatomaattia
suolaa
mustapippuria
voita tai öljyä
Viipaloi kinkunsiivut ja tomaatti
sekä pilko persilja.
Lisää kananmunien sekaan loraus maitoa.
ja sekoita kevyesti niin että munien rakenne
rikkoutuu.
Sekoita ainekset keskenään.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi.
Lämmitä myös paistorenkaat.
Lisää rasva ja anna sen lämmetä.
Kaada munaseos renkaisiin.
Lisää suolaa ja mustapippuria.
Anna munakasmassan hyytyä.
Irrota valmiit munakkaat paistorenkaista veitsen avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti