torstai 9. tammikuuta 2020

TRIFLE--JÄLKKÄRI JÄMISTÄ



                                               TRIFLE
                                   --JÄLKKÄRI JÄMISTÄ



Tämän jälkiruoan ohje tai pikemminkin idea siihen löytyi vahingossa. Tähteeksi oli jäänyt sokerikakkua enkä raaskinut sitä poiskaan heittää. Aikani nettiä selattuani törmäsin sanaan trifle, never heard. "Kaikkitietävästä" Wikipediasta löytyikin lisää tietoa:
"Trifle on englantilainen jälkiruoka, joka koostuu sokerikakku-, vanukas- ja hedelmä- tai hillokerroksista kermavaahdolla päällystettynä. Kakkupohja kostutetaan sherryllä tai muulla alkoholipitoisella juomalla. Annoksen koristeluun käytetään mm. manteleita tai marjoja. Annos valmistetaan usein lasikulhoon, josta näkyvät sen kaikki eri kerrokset. Samasta annoksesta on olemassa monia eri versioita". 
Tulipahan taas yksi aukko sivistyksessä paikattua.
Tämän version määritti se, mitä kaapeista löytyi.

4 annosta

4 palaa sokerikakkua
125 g mascarpone-tuorejuustoa
1,5 dl kermaa
4 savoiardikeksiä
3 dl vahvaa vadelmamehua
1 rkl amarettolikööriä
8 mansikkaa (pakaste)
1 dl vadelmia (pakaste)
1 dl pensasmustikoita
suklaata rouhittuna



Mehuun sekoitetaan likööri.
Mansikat ja vadelmat sulatetaan mikrossa.
Kerma ja tuorejuusto vatkataan vaahdoksi ja makeutetaan mehulla.




  Kakunpalat murustetaan lasikulhoihin ja kostutetaan mehulla.


                               Lisätään sulatetut vadelmat.


                         Lisätään kerma-tuorejuustovaahtoa.

 
   Savoiardikeksit kostutetan mehussa ja murennetaan joukkoon.


                   Lisätään sulatetut mansikat ja toinen kerros
                                 kerma-tuorejuustovaahtoa. 


   Koriststellaan annos pensasmustikoilla ja rouhitulla suklaalla.


    Annetaan maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti