keskiviikko 15. tammikuuta 2020

KINUSKIKASTIKE



                                     KINUSKIKASTIKE  

                

 Kinuskikastike on superhyvää ja supermakeaa. Se sopii erinomaisesti vaniljajäätelön kanssa tarjottavaksi. Kinuskinen täytekakku on monen suosikki  Jälkiruokiin kinuskilla saa  makua ja makeutta. Monet tuoreet marjat sopivat kinuskikastikkeen kera tarjottaviksi. Jos pitää "vähemmän makeasta", kannattaa käyttää happamia marjoja kuten puolukoita tai karpaloita. Jäätyneet marjat sopivat mainiosti kuuman kastikkeen kanssa.
  Kinuskikastike tehdään sokerista ja kermasta tai maidosta keittämällä. Molempia tulee yhtä paljon. Keittolämpötila tulee pitää alhaisena, muuten keitos kiehuu helposti yli tai siitä tulee rakeista. Lopuksi voi lisätä hieman voita, joka tuo kiiltoa kinuskikastikkeeseen.

2 dl kermaa (tai maitoa)
2 dl sokeia tai 1 dl sokeria ja 1 dl siirappia--kuten tässä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita


Kuumenna sokeri ja siirappi.




Lisää kerma tai maito.






Keitä miedolla lämmöllä
n. 20 minuuttia.
Varo ettei keitos kiehu yli.
Lisää 1 tl vaniljasokeria-
Lisää 1 rkl voita ja sekoita.









Valmis kastike säilyy viileässä
viikon verran.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti