torstai 30. tammikuuta 2020

MUSTIKKATASKU

   

                                      MUSTIKKATASKU




Usein jokin asia muuuttuu matkan varrella niin, että alkuperäisestä  ajatuksesta  ei lopussa ole paljoakaan jäljellä. Niin kävi  tällä kertaa. Tämä leivonnainen sai alkunsa kermaviilipurkista, joka oli tarkoitettu ruissipsien kanssa nautittavaan dippikastikkeeseen. Jostain syystä sipsit odottavat edelleen kaapissa niille sopivaa elokuvailtaa ja kermaviili jökötti jääkaapissa turhan panttina. Sinne se varmaan olisi jäänytkin ellen olisi pakastinta penkoessa huomannut piirakkataikinapakettia, joka oli hautautunut mustikoiden alle>>>mielleyhtymä: kermaviili + mustikat + taikina = mustikkapiirakka. Seuraavaksi tuli mieleen, että olisiko piirakka parempaa, jos täytteeseen lisäisi heman valkosuklaata. Muotokin voisi olla toisenlainen niin, että mustikat kypsyisivät taikinakuoren sisällä. Tuumasta toimeen... Lopputulos ei ole ollenkaan hullumpi.


1 pkt (360 g) pyöreää makeaa 
piirakkataikinaa
4 dl pakastemustikoita
1 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rouhittua valkosuklaata
1 muna voiteluun
tomusokeria
(tuoreita pensasmustikoita)


Sekoita sulaneet mustikat, rouhittu valkosuklaa ja sokerit kermaviilin kanssa.
Painele taikina piirakkavuokaan.
Kaada mustikkamassa piirakan toiselle puolelle lähelle "keskilinjaa".
Käännä tyhjäksi jäänyt puolisko täytteen päälle.



                                   Voitele kananmunalla.



            Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1/2 tuntia.

 


                Siivilöi jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria.
                    (Muutama pensasmustikka käy koristeista.)


    Mustikkaisen herkun voi nauttia vaikka kahvileivonnaisena...

             
                 ...tai syödä jälkkäriksi vaniljakastikkeen kera.      



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti