maanantai 20. tammikuuta 2020

PAISTETTU RIISI

  

                                     PAISTETTU RIISI



  Tämä ruoka on vartavasten lisukkeeksi valmistettu ja  se sisältää vain riisiä ja kananmunaa sekä mausteita.
 (Nimikkeellä paistettu riisi (kiinalainen riisi) tarkoitetaan useimmiten ruokaa, johon on käytetty tähteeksi jäänytttä riisiä lisättynä muilla tähteeksi jääneillä ruoka-aineilla; kasviksilla, lihalla, kanalla,makkaralla jne...)
   Jotta riisi paistuisi kunnolla, sen tulisi olla pannulle laitettaessa kylmää ja pannu puolestaan  pitää  ennen  paistamista lämmittää tosi kuumaksi. Tämä takaa maistuvan lopputuloksen. Paistamiseen suositellaan käytettäväksi seesamöljyä, mutta toki muukin rasva käy--ei homma seesamöljyn puutteeseen kaadu.

7 dl KYLMÄÄ keitettyä riisiä
2-3 rkl voita
3 kananmunaa
2 rkl soijakastiketta
tabascoa (muutama tippa)
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1,5 dl silputtua persiljaa

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden sekaan soija, tabasco, suola ja mustapippuri.
KUUMENNA paistinpannu ja lisää voi.
Lisää KYLMÄ RIISI ja paista nopeasti 
käännellen.
Lisää munaseos ja paista sekoittaen,
kunnes muna on hyytynyt ja riisi on
kiiltävää ja kuivaa.




Lisää viimeiseksi
silputtu persilja ja
sekoita.





   Sopii tarjottavaksi broilerin tai miksei myös kalan lisukkeena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti