maanantai 20. tammikuuta 2020

ROUTAKANA



                                        ROUTAKANA




   Routapaistille löytyy montakin ohjetta, mutta samalla tavalla valmistetulle kanalle ei ainuttakaan. 
 Tuli  mieleen kokeilla, miten jäinen broileri valmistuu routapaistin tavoin valmistettuna. Säilyisikö se ehjänä? Tulisiko siitä kuivaa? Nämä ja monet muut kysymykswt pyörivät mielessä, kun päätin kokeilla kanan valmistusta tällä tavalla. 
  Eipä mennyt kokeilu ja kokkailu hukkaan--kana pysyi kasassa ja sen lihaan imeytyivät maut mausteliemestä  hyvin. Itse asiassa, tällä tavoin  valmistetun kanan liha maustuu "luita ja ytimiä myöten". Ja valmistaminen oli tosi helppoa-- jäinen lintu uuniin ja kypsynyt lintu marinaadiliemeen maustumaan, sitten mausteliemestä lautaselle--kannatti kokeilla.

1 pakastettu broileri ( 1,5 kg)

Mausteliemi 

2 l vettä
1 dl karkeaa suolaa
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl soijaa
1/2 dl sitruunamehua
5-6 laakerinlehteä
2 tl timjamia
3 tl valkopippureita
3 tl mustapippureita
3 tl rosepippureita



Laita jäinen lintu 80 asteiseen uuniin.
Kypsyminen kestää noin 6 tuntia tai kun
lihan lämpötila paksuimmasta kohdasta on
75-76 astetta (paistolämpömittarilla).
(Jos linnun pintaan haluaa väriä, voi 
uunin lämpötilan lopuksi nostaa 225 asteeseen 
ja antaa pinnan ruskistua).





Kun lintu alkaa olla kypsä, valmista 
mausteliemi. 
Sekoita ainekset veteen ja kiehauta.










Upota lintu kuumaan mausteliemeen 
 ja anna maustua viileässä vähintään 
5 tuntia.

  




Paloittele lintu ennen tarjoilua.
(Jos kylmä liha oudoksuttaa, voi
sen lämmittää uunissa tarjoiluastiassa).







   Ps. Routakanan kanssa maistuu paistettu riisi ja currykastike.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti