sunnuntai 26. tammikuuta 2020

SAMETTINEN HEDELMÄVAAHTO



                    SAMETTINEN HEDELMÄVAAHTO







 Kauppareissulla tuli kerran hankittua hedelmäcocktail-säilykepurkki. Tarkoitus oli käyttää se aamuiseen smoothieen säilykepersikan sijasta ( säilykepersikasta, banaanista ja marjoista tulee rahkan kanssa mainio smoothie aamupalalle). Purkin sisällölle löytyi kuitenkin muuta käyttöä. Se päätyi jälkiruoaksi kerman , mascarponejuuston ja valkuaisvaahdon kanssa. Tälle yhdistelmälle ei googlettamalla löytynyt nimeä/ohjetta, mutta koska lopputuloksena on samettisen pemeä vaahto, niin olkoon sitten vaikka "samettinen hedelmävaahto".  Vaahdoteettu valkuainen tuo  siihen keveyttä ja ilmavuutta, mascarponejuusto puolestaan oman hienostuneen makunsa. Tämä jälkkäri ei ole lainkaan raskasta syötävää ja sen sokerimäärää voi hedelmien sisältämää sokeria lukuunottamatta säädellä oman maun mukaan.

4 annosta

1 prk  (410g/140g) hedelmäcocktailia
1 dl kermaa
1/2 prk (125 g) mascarpone-tuorejuustoa
2 valkuaista
sokeria
vaniljasokeria


Vatkaa kerma (ja sokeri) vaahdoksi.
Lisää mascarponejuusto ja vatkaa
lisää.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset (ja vaniljasokeri)
vaahdoksi.
Sekoita vaahdot varovasti keskenään.









Valuta hedelmäcocktailista liemi pois.
Sekoita varovasti vaahtoon.





Anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.




















Muunnos


Riko muutama piparkakku.
Lisää muruset hedelmien
kanssa vaahdon joukkoon.






          Ripottele piparkakkumuruja myös annoksen pinnalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti