sunnuntai 12. tammikuuta 2020

KALAPIZZAPANNARI



                                                   KALAPIZZAPANNARI



Lapsuudessani pannari oli jälkiruokaa, jota syötiin hillon ( ja joskus myös kermavaahdon kera). Pannarin kohoamista seurattiin uunin lasin läpi tiiraillen ja veikkailtiin, että mihin tulee korkein kohta. Lapsuudessani pizza oli vielä tuntematon asia, puhumattakaan pizzapannarista. 
Pizzapannarin tekijät tuntuvat jakautuvan "kahteen koulukuntaan": toiset laittavat täytteen taikinan sekaan, toiset taas paistavat pannaria ensin jonkin aikaa ja levittävät täytteen puolikypsän pannarin päälle ja paistavat sen sitten kypsäksi. Tämä pizzapannari on tehty jälkimmäisellä tavalla. Pellillisestä pizzapannaria riittää syötävää isommallekin porukalle.



6 dl maitoa
3 kanamunaa

3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
1 kalaliemikuutio



Sekoita maito, munat, jauhot ja öljy keskenään.
Lisää mausteet.
Murenna joukkoon kalaliemikuutio.
Anna taikinan imeytyä puolisen tuntia ennen paistamista.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 - 20 minuuttia.
Painele pinta tasaiseksi ja levitä täyte.

Täyte

Santa Maria BBQ-kastiketta ( tai ketsuppia )
puolikas purjosipuli viipaloituna 
ja kuullotettuna
2 prk tonnikalaa
2 tomaattia viipaloituna
kymmenkunta oliivia puolitettuina
100 g katkarapuja
2 prk anjovista tai leikattuja sillifileitä
(ravintolafilee)
pizzamaustetta
100 g juustoraastetta  (Emmental )







Paista uunissa vielä 10 - 15 minuuttia kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut hieman väriä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti