tiistai 3. joulukuuta 2019

BROILERINUIJAT JA CURRYKASTIKE




                         BROILERINUIJAT JA CURRYKASTIKE










  
 Broilerinuijat ovat edullisia ja ne on helppo valmistaa. Ne sopivat syotäviksi niin arkena kuin juhlapöydässäkin. Niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, sillä ne ovat kylminäkin herkullista kaluttavaa. 
   Nuijia on hyvä varata vähintään 2 ruokailijaa kohti, mutta niitä kuluu helposti 3-4 per nenä nälkätilanteesta riippuen. Valmistuksessa tärkeää ovat hyvä marinadi ja pitkä kypsennysaika. Kypsentämiseen kannattaa varata vähintään 2 tuntia; on tärkeää, että liha irtoaa luista lähes itsestään.       Broilerinuijien lisukkeeksi sopii värikäs salaatti. Ruokaisamman aterian saa, kun tarjoilee lisäksi riisiä ja vaikkapa voimakkaan makuista currykastiketta.

Ateria 4:lle

BROILERINUIJAT

14 broilerinkoipea (n. 1,4 kg)
marinadia (esim. Santa Maria valkosipulinen BBQ-kastike)
1 valkosipuli
tuoretta basilikaa





Laita koipipalat kannelliseen astiaan.
Kaada päälle BBQ-kastiketta.
Lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja
tuoretta basilikaa.
Ravista ja anna maustua jääkaapissa
pari tuntia.





Ota koivet huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen uuniin laittoa.
Lämmitä uuni 250 asteiseksi.
Kippaa koivet pellille ja paista uunissa 10 minuuttia, kääntele koivet ja paista vielä toiset 10 minuuttia.


Ota koivet uunista ja kääri kananjalkojen tyviosaan foliota.
Laske uuninlämpö 175 asteeseen ja paista vielä ainakin 1,5 tuntia. 



      Kypsentämisensen aikana ehtii hyvin valmistaa lisukkeet
                            (riisin, salaatin ja kastikkeen).

CURRYKASTIKE

50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 dl kermaa
2 tl kanafondia
1/2 lihaliemikuutio
ripaus suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl curry-jauhetta
1 tl currytahnaa



Sulata voi kattilassa.
Lisää jauhot ja sekoita.
Lisää vesi ja kerma ja
sekoita tasaiseksi.
Lisää kanafondi ja  lihaliemikuutio.
Mausta suolalla,mustapippurilla,
sinapilla ja hunajalla.
Lisää lopuksi curryjauhe ja-tahna.
Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
Tarkista maku.

                                         Valmista tuli.




Ps. Valitan tekstin kokoeroja. Eivät näy esikatselussa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti