perjantai 8. marraskuuta 2019

PUNAKAALISALAATTI + VINEGRETTE




                   PUNAKAALISALAATTI + VINEGRETTE



 Punakaalia on viljelty Välimeren alueella jo yli 4500 vuotta. Suomessa se on kuitenkin jäänyt valkokaalin varjoon-turhaan.
 Punakaali saa värinsä pigmenttiaineesta-antosyaanista, jossa on paljon antioksidantteja ja vitamiineja. Näiden ansiosta punakaalin tiedetään lisäävän elimistön puolustuskykyä  ja edistävän sydämen hyvinvointia. 
 Punakaalisalaatti tuo terveellisen, maukkaan ja värikkään lisän ruokapöytään. Salaatin kruunaa itsetehty vinegrette--kaupan salaattikastikkeet voi unohtaa.


1/4 punakaalia            
1 punasipuli
1 omena
2 dl herneitä
1 mandariini



Raasta kaali. Hienonna punasipuli. Leikkaa omena ja mandariini kuutioiksi.
Sekoita ainekset keskenään. Lisää herneet.

Valmista vinegrette

1,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria


Sekoita ainekset keskenään.

Hyvä muistisääntö:
3 osaa öljyä ja 1 osa viinietikkaa,
lisäksi makeutta ja hivenen suolaisuutta.


Sekoita vinegrette punakaalisalaatin joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.


                              Koristele mandariinin paloilla.





What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti