PUNAKAALISALAATTI + VINEGRETTE
Punakaalia on viljelty Välimeren alueella jo yli 4500 vuotta. Suomessa se on kuitenkin jäänyt valkokaalin varjoon-turhaan.
Punakaali saa värinsä pigmenttiaineesta-antosyaanista, jossa on paljon antioksidantteja ja vitamiineja. Näiden ansiosta punakaalin tiedetään lisäävän elimistön puolustuskykyä ja edistävän sydämen hyvinvointia.
Punakaalisalaatti tuo terveellisen, maukkaan ja värikkään lisän ruokapöytään. Salaatin kruunaa itsetehty vinegrette--kaupan salaattikastikkeet voi unohtaa.
1/4 punakaalia
1 punasipuli
1 omena
2 dl herneitä
1 mandariini
Raasta kaali. Hienonna punasipuli. Leikkaa omena ja mandariini kuutioiksi.
Sekoita ainekset keskenään. Lisää herneet.
Valmista vinegrette
1,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään.
Hyvä muistisääntö:
3 osaa öljyä ja 1 osa viinietikkaa,
lisäksi makeutta ja hivenen suolaisuutta.
Sekoita vinegrette punakaalisalaatin joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Koristele mandariinin paloilla.
What do you want to do ?
New mail
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti