keskiviikko 13. marraskuuta 2019

DUCHESSEPERNAT




                                                    DUCHESSEPERUNAT




 Joskus on mukavaa tehdä ateriasta hieman näyttävämpää. Perunamuusista saa pienellä vaivalla hienon lisukkeen liha- tai kalaruoalle.
 Tämä ranskalaisesta keittiöstä peräisin oleva perunasta tuunattu versio syntyy hieman normaalia paksummasta perunamuhennoksesta ja siihen lisätyistä keltuaisista pursottimen avulla. 
 Näin syntyvät herttuattaren (duchess) perunat, jotka nostavat aterian uudelle tasolle:

1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
vettä 
suolaa
25 g voita
1 dl kermaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
2 keltuaista

Keitä kuorittut perunat
suoalla maustetussa
vedessä.




Soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella.
Lisää voi, kerma, keltuaiset ja 
muskottipähkinä.
Sekoita tasaiseksi.








Kauho perunamuhennos pursotinpussiin ja
pursota (riittävän isolla tyllalla) ruusukkeita
pellille  leivinpaperin päälle  tai  voideltuun
uunivuokaan.
Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia 
kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea.




Tarjoa lihan tai kalan lisukkeena (kuvassa höyryssä kypsennettyä kuhaa).
Ohje: https://kalevankeittio.blogspot.com/2019/11/hoyrytetyt-kyhafileet.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti