DUCHESSEPERUNAT
Joskus on mukavaa tehdä ateriasta hieman näyttävämpää. Perunamuusista saa pienellä vaivalla hienon lisukkeen liha- tai kalaruoalle.
Tämä ranskalaisesta keittiöstä peräisin oleva perunasta tuunattu versio syntyy hieman normaalia paksummasta perunamuhennoksesta ja siihen lisätyistä keltuaisista pursottimen avulla.
Näin syntyvät herttuattaren (duchess) perunat, jotka nostavat aterian uudelle tasolle:
1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
vettä
suolaa
25 g voita
1 dl kermaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
Keitä kuorittut perunat
suoalla maustetussa
vedessä.
Soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella.
Lisää voi, kerma, keltuaiset ja
muskottipähkinä.
Sekoita tasaiseksi.
Kauho perunamuhennos pursotinpussiin ja
pursota (riittävän isolla tyllalla) ruusukkeita
pellille leivinpaperin päälle tai voideltuun
uunivuokaan.
Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia
kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea.
Tarjoa lihan tai kalan lisukkeena (kuvassa höyryssä kypsennettyä kuhaa).
Ohje: https://kalevankeittio.blogspot.com/2019/11/hoyrytetyt-kyhafileet.html
Ohje: https://kalevankeittio.blogspot.com/2019/11/hoyrytetyt-kyhafileet.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti