perjantai 8. marraskuuta 2019

BROILERIVIILLOKKI




                                  BROILERIVIILLOKKI    



Tarkoituksena oli tehdä kanaviillokkia, jonka muistoissani liitän kouluruokalaan 70-luvulle. Sen ajan kanaviillokki valmistui kanasta,  joka keitettiin ja keitinliemestä valmistettiin kastike.
Nyt puhaltavat uudet tuulet; kaupasta ei löydy kanaa--vain broileria on saatavilla. 
Grillatusta broilerista saa maukasta viillokkia, kun sen lihan repii palasiksi ja kaataa päälle voista, kanafondista, currysta, valkoviinistä ja kermasta tehdyn kastikkeen. Lopputulos muistuttaa kanaviillokkia--ainakin vähän.


1 grillattu broileri
1 l kanalientä fondista
80 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2-3 tl currya
2-3 tl currytahnaa
2 dl valkoviiniä
1/2 dl sitruunamehua
savustettua paprikajauhetta
mustapippuria
2 dl kermaa
tuoretta timjamia


Poista broilerista nahka.
Revi liha palasiksi tarjoiluastiaan.


Valmista kanaliemi.
Sulata voi kattikeessa.
Lisää curryjauhe ja currytahna ja paista hetki.
Lisää jauhot ja sekoita ne hyvin rasvan joukkoon.
Lisää kuuma kanaliemi ja anna kastikkeen kiehua ja saeta.
Lisää valkoviiniä ja sitruunamehua sekä paprikajauhetta ja mustapippuria maun mukaan.

Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan ja lisää kerma.


             Kaada kastike siivilän läpi broilerinpalojen päälle.
       Laita pinnalle tuoretta timjamia ja hauduta uunissa hetki.
           Tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukkahyytelön kera.


  










































































































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti