NAKKIKASTIKE
Eräs arkiruokien klassikoista on nakkikastike. Jostain syystä se ei ennen ollut kovinkaan korkealla suosikkilistallani. Tämä kastike, jossa mukana on kurkkusalaatia ja kermaa sekä chiliä, muutti käsitykseni kertaheitolla.
Sain paketillisen hirvenlihasta tehtyjä nakkeja. Olisihan ne toki voinut nauttia sellaisenaankin, mutta päädyin tekemään niistä kastiketta. Lopputulos ylitti kaikki odotukseni.
500 g nakkeja
100 g silputtua sipulia (pakaste)
1 chili
1 dl vehnäjauhoja
8 dl lihalientä
mustapippuria
paprikajauhetta
3 rkl sinappia
4 rkl ketsuppia
3 rkl kurkkusalaattia
1,5 dl kermaa
persiljaa silputtuna
chili (siemenet poistettu)
ruskistetaan voissa.
Maustetaan mustapippurilla.
Siirretään sivuun odottamaan.
Voi ja jauhot ruskistetaan pannulla.
Lisätään lihaliemi ja keitetään kastike
sekoittaen tasaiseksi.
Joukkoon lisätään sinappi, ketsuppi ja
kurkkusalaatti.
Viimeisenä lisätään kerma.
Nakit ja kastike sekoitetaan keskenään. Kuumennetaan.
Pinnalle ripotellaan silputtua persiljaa.
Nakkisoosia ja porkkanamuusia
Porkkanamuusin ohje https://kalevankeittio.blogspot.com/2019/11/porkkanamuusi.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti