torstai 21. marraskuuta 2019

NAKKIKASTIKE




                                       NAKKIKASTIKE




  Eräs arkiruokien klassikoista on nakkikastike. Jostain syystä se ei ennen ollut kovinkaan korkealla suosikkilistallani. Tämä kastike, jossa mukana on kurkkusalaatia ja kermaa sekä chiliä, muutti käsitykseni kertaheitolla.
  Sain paketillisen hirvenlihasta tehtyjä nakkeja. Olisihan ne toki voinut nauttia sellaisenaankin, mutta päädyin tekemään  niistä kastiketta. Lopputulos ylitti kaikki odotukseni.

500 g nakkeja
100 g silputtua sipulia (pakaste)
1 chili
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
8 dl lihalientä
mustapippuria
paprikajauhetta
3 rkl sinappia
4 rkl ketsuppia
3 rkl kurkkusalaattia
1,5 dl kermaa
persiljaa silputtuna


 Paloitellut nakit, sipuli ja
chili (siemenet poistettu)
ruskistetaan voissa.
Maustetaan mustapippurilla.
Siirretään sivuun odottamaan.





Voi ja jauhot ruskistetaan pannulla.
Lisätään lihaliemi ja keitetään kastike
sekoittaen tasaiseksi.
Joukkoon lisätään sinappi, ketsuppi ja 
kurkkusalaatti.
Viimeisenä lisätään kerma.





Nakit ja kastike sekoitetaan keskenään. Kuumennetaan.
Pinnalle ripotellaan silputtua persiljaa.

                                
                                                        Nakkisoosia ja porkkanamuusia

  Porkkanamuusin ohje   https://kalevankeittio.blogspot.com/2019/11/porkkanamuusi.html










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti