OLUESSA HAUDUTETTU LIHAPATA
Marraskuussa on pimeää ja--kuten Miljoonasadekin laulaa "päivät yli taivaan niinkuin varisparvi raahautuu"--synkkää.
Jos pimeys masentaa, voi mieltään virkistää tekemällä ruokaa hieman normaalista poikkeavalla tavalla. Pieni muutos vanhoihin rutiineihin piristää kummasti.
Tällä kertaa ei tarvittu muuta kuin tölkki tummaa olutta ja desi mustaherukkamehua muuttamaan tavallinen palapaisti ja oma mieliala toisenlaisiksi.
1 kg naudan/hirven paistilihaa
voita
suolaa
mustapippuria
10 katajanmarjaa
muutama laakerinlehti
1 rosmariinin oksa
3-4 porkkanaa
pala lanttua
3 salottisipulia
0,5 l tummaa olutta
7 dl lihalientä
1 dl mustaherukkamehua (tiiviste)
3-4 rkl maitzenaa
Liha paloitellaan ja ruskistetaan
voissa 2-3 erässä ja maustetaan
suolalla ja pippurilla.
Siirretään pataan.
Olut kaadetaan paistinpannulle ja
lihojen päälle.
Pataan lisätään lihaliemi, katajanmarjat
salottisipulit (kokonaisina) ja laakerinlehdet.
Pata laitetaan uuniin (150 astetta) 2-2,5 tunniksi.
Liemi kaadetaan takaisin pataan ja lisätään
kuutioidut porkkanat ja lanttu sekä
mustaherukkamehu.
Pata laitetaan uuniin vielä tunniksi.
Liemi siivilöidään uudelleen ja vihannekset
otetaan sivuun.
Liemi saostetaan pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maitzenalla.
Lihat ja vihannekset laitetaan takaisin pataan.
Lisätään rosmariinin oksa ja pata pannaan uuniin vielä puoleksi tunniksi.
Valmista tuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti