PORKKANAMUUSI
Vuonna 2000 porkkana valittiin vuoden vihannekseksi. Porkkana on Suomessa perunan jälkeen suosituin juures. Sitä käytetään lisukkeena salaatteihin, keittoihin ja lihapatoihin. Raastettua porkkanaa näkee usein salaattipöydissä.
Porkkanamuhennos tuo mukavaa vaihtelua arkiseen ruokapäytään. Se sopii niin värinsä kuin makunsakin puolesta myös juhlavammalle aterialle.
1 kg porkkanoita
vettä
suolaa
mustapippuria
100 g voita
persiljaa silputtuna
Kuoritut ja pilkotut porkkanat
keitetään kypsiksi suolalla
maustetussa vedessä.
Keitinvesi kaadetaan pois.
Porkkanat soseutetaan esim.
survimella, sauvasekoittimella
tai sähkövatkaimella.
Sekoitetaan ja annetaan
kiehahtaa ja sakeutua.
Maustetaan suolalla ja
pippurilla.
Joukkoon sekoitetaan
silputtua persiljaa.
Koristellaan persiljasilpulla.
Sopii lisukkeeksi siinä missä perunamuusikin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti