torstai 21. marraskuuta 2019

PORKKANAMUUSI



                                     PORKKANAMUUSI




 Vuonna 2000 porkkana valittiin vuoden vihannekseksi. Porkkana on Suomessa perunan jälkeen suosituin juures. Sitä käytetään lisukkeena  salaatteihin, keittoihin ja lihapatoihin. Raastettua porkkanaa näkee usein salaattipöydissä.
 Porkkanamuhennos tuo mukavaa vaihtelua arkiseen ruokapäytään. Se sopii niin värinsä kuin makunsakin puolesta myös juhlavammalle aterialle. 

1 kg porkkanoita
vettä 
suolaa
mustapippuria
100 g voita
2 dl kermaa
persiljaa silputtuna

Kuoritut ja pilkotut porkkanat
keitetään kypsiksi suolalla 
maustetussa vedessä.
Keitinvesi kaadetaan pois.



Porkkanat soseutetaan esim.
survimella, sauvasekoittimella
tai sähkövatkaimella.





Lisätään voita ja kermaa.
Sekoitetaan ja annetaan 
kiehahtaa ja sakeutua.
Maustetaan suolalla ja
pippurilla.
Joukkoon sekoitetaan 
silputtua persiljaa.



                              Koristellaan persiljasilpulla.


                Sopii lisukkeeksi siinä missä perunamuusikin.








  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti