keskiviikko 13. marraskuuta 2019

HÖYRYTETYT KUHAFILEET



                           HÖYRYTETYT KUHAFILEET




Höyryssä kypsentämälla kalasta saa kevyttä ja maukasta ruokaa. Aikaakaan ei juuri kulu. Kala valmistuu 10-15 minuutissa. Siksi kaikki muut tarjottavat kannattaa valmistaa ennen kuin kalan laittaa höyrystymään. Kalan voi kipata höyrykattilasta suoraan lautaselle tai tarjoiluatiaan--helpompaa ei kalan kypsentäminen voi olla. 

kuhafileitä
suolaa
rouhittua valkopippuria
rosepippuria
ruukullinen tilliä
(sulatettua voita)

Leivinpaperiarkki kastellaan märäksi ja rutistetaan kosteaksi ja levitetään höyrykattilan ritiläosan pohjalle.
Päälle laitetaan 2/3 tillistä.


Kuhafileet maustetaan kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla ja asetellaan tillin päälle. Rosepippureita ripotellaan joukkoon.


Koko komeuden päälle laitetaan loput tillit...


... ja kypsennetään vesihöyryssä kannen alla n. 10 minuuttia.

Kypsät kalat siirretään tarjolle ja voita pelkäämättömät lisäävät päälle voisulaa.


                                  Höyrytettyä kuhaa, duchesseperunaa ja sahramikastiketta

Sahramikastikkeen ohje:https://kalevankeittio.blogspot.com/2019/11/sahramikastike.html

Duchesseperunoiden ohje: https://kalevankeittio.blogspot.com/2019/11/duchessepernat.html





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti