NAKKISTROGANOFF
Turkin matkan jälkeen jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Pakkasesta löytyi pekonia ja nakkipaketti. Ne kun paistaa ja lisää hieman härpäkkeitä--awot--syntyy maukasta arkiruokaa, Nakkistroganoffia.
Turkin tuliaisena toin maustesekoitusta, jossa on paprikaa ja erilaisia pippureita sekaisin. Kutsutaan sitä vaikka "turkkilaiseksi tökötiksi". Samantyyppisen maun saa varmaankin aikaiseksi pippurisekoitusta ja paprikajauhetta yhdistämällä (?).
350 g nakkeja
100 g pekonia
1 silputtu sipuli
1 rkl valkosipulimurskaa
2 tl turkkilaista tököttiä
(suolaa)
2 rkl vehnäjauhoa
1/2 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
1 rkl Worchester-kastiketta
1-2 rkl tomaattipyrettä
1/2-1 dl kermaa
1-2 valkosipulikurkkua kuutioina
persiljasilppua
Ruskistetaan sipulit ja pekonipalat.
Lisätään paloitellut nakit, valkosipulimurskaa ja turkkilaista tököttiä (tai paprikajauhetta ja pippurisekoitusta). Sekoitetaan ja kuumennetaan muutama minuutti, että mausteet sekoittuvat.
Lisätään vehnäjauhot ja annetaan niiden ruskistua.
Siirretään kattilaan ja lisätään vesi, lihaliemikuutio, soija, Worchester-kastike ja kerma. Annetaan kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Lisätään paloitellut valkosipulikurkut ja silputtu persilja
Maistuu perunamuusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti