perjantai 11. lokakuuta 2019

PATAPIHVIT VENÄLÄISITTÄIN



                       

                                     PATAPIHVIT VENÄLÄISITTÄIN

   



 Aiemmin tässä blogissa on esitelty Meiän äitin merimiespihvit. Se sai niin hyvän vastaanoton,   että  sitä   piti    laittaa   uudemman kerran. Päätin   kuitenkin   muuttaa aineksia   hieman   ja   lisätä joukkoon jotakin uutta ihan vaan mielen virkistykseksi. Tässä reseptissä osa keltasipulista on korvattu punasipulilla ja joukkoon on lisätty venäläistä kurkkua viipaleina (siitä nimi) sekä kapriksia. Nimi patapihvit on peräisin v. 1972 KOTIRUOKA-keittokirjasta.


1 kg nadan paistia ohuina viipaleina (lekkasin lihan jäisenä)
3/4 kg jauhoisia perunoita ohuina viipaleina
voita paistamiseen
1 iso punasipuli ohuina viipaleina
1 iso keltasipuli ohuina viipaleina
1 valkosipuli pilkottuna
2-3 venäläistä suolakurkku viipaleina
kapriksia
4 dl vahvaa lihalientä (tein fondista)
3-4 dl tummaa alkoholitonta olutta
herbes de provence-yrttisekoitusta
suolaa
mustapippuria














Ruskista lihat voissa. 
Mausta suolalla ja pippurilla.







Ruskista seuraavaksi sipulit.








Laita perunat, sipulit ja lihat sekä kurkkusiivut ja kaprikset kerroksittain uuninuokaan siteen, että pohjimmainen kerros on perunaa ja päällimmäinen sipulia.



Tee lihaliemi ( vahvaksi) kuutiosta tai fondista. 
Lisää joukkoon herbes de provence-yrttisekoitusta ja olutta


Kaada liemi vuokaan.



Anna kypsyä uunissa 175 asteessa pari tuntia kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin ruskean värin.



Ps. Kotiruoka-keittokirjan mukaan tällaisen voi tehdä myös jauhelihasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti