perjantai 11. lokakuuta 2019

KARPALOKIISSELI




                                              KARPALOKIISSELI




 Syksyn hämärän keskellä on hienoa hiljentyä nauttimaan metsän antimista. Karpalo on marjojemme aatelia. Siitä valmistettu kiisseli yllättä aina kauniilla värillään ja ihanan hapokkaalla maullaan, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.
   Karpalokiisseliä voi nauttia "vanhanajan tapaan" täysmaidon kera tai sitä voi tarjota vaikka kinuskikerman kanssa. Tässä kiisselissä on lisukkeena valkosuklaahippuja ja vaahdotettua vaniljakastiketta.


4 dl karpaloita
8 dl vettä
2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja + 1dl vettä
rouhittua valkosuklaata
vaahdotettua vaniljakastiketta.







Laita kattilaan vesi ja karpalot
Keitä karpaloita kunnes niiden kuorista väri vaalenee.
Siivilöi kuoret pois.
Sekoita joukkoon sokerija anna kiehahtaa.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos kiehuvaan mehuun.
Anna pulpahtaa muutaman kerran.

Jaa kiisseli annosmaljoihin.
Rouhi valkosuklaasta lastuja.
















Vaahdota vaniljakastike.
Koristele kiisseli valkosuklaarouheella ja pursota vaniljakastikevaahtoa liisselin päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti