VALKOSUKLAAMOUSSE
"Jälkiruoka on mainio tapa päättää ateria". "Jälkiruoka kruunaa aterian". "Jälkiruoalle on aina tilaa". Näillä sanoilla alkaa moni jälkkäriohje.
Jälkiruoan nauttiminen on herkuttelua, mutta se myös edesauttaa ruoansulatusta. On todettu myös, että kun syö makeaa osana ateriaa, ei veren sokeri nouse yhtä rajusti kuin erikseen nautittuna.
Tämä jälkiruoka sai alkunsa, kun jääkaapista löytyi Mascarpone-tuorejuustoa. Siitä ja valkosuklaasta saa ilmavan vaahtomaisen moussen--nimi tulee ranskankielen vaahtoa tarkoittavasta sanasta.
100 g valkosuklaata
200 g Mascarpone-tuorejuustoa
2 valkuaista
4 rkl sokeria
1rkl sitruunamehua
suklaalastuja
Sulata valkosuklaa mikrossa
ja vatkaa se tuorejuuston
sekaan. Lisää joukkoon
sitruunamehu ja vaniljasokeri.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri
kovaksi vaahdoksi.
Lisää vaahto varovasti nostellen 2-3 erässä suklaajuustoseokseen.
Siirrä tarjoiluastioihin ja koristele suklaalastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti