maanantai 21. lokakuuta 2019

PASTAKASTIKE





                                        PASTAKASTIKE
                    kesäkurpitsasta ja broilerin jauhelihasta




 Meille oli tulossa nuorta väkeä kylään ja ikähaitari oli 5-11 vuotta. Piti laittaa jotakin, joka sopisi kaikille ja olisi maukasta, mutta ei liian maustettua. Netistä löytyi sekä koululaisten että päiväkoti-ikäisten suosikit: kalapuikkoja, pinaattiohukaisia, hernekeittoa. Joukkoon kuului myös spagetti ja jauhelihakastike. Päädyin jauhelihasoosiin ja makaroniin.
 Tällä kertaa käytin broilerin jauhelihaa ja lisäsi mukaan hivenen sika-nautaa. Mukaan tuli myös kesäkurpitsaa ja paprikaa. Sakeuden ja punaisen värin sai tomaattimurskasta.
 Kastike maistui keitetyn täysviljapastan kera kaikille--myös mukana oleville aikuisille. Täytyy pitää mielessä.....

700 g kananpojan jauhelihaa
250 g sika-nautajauhelihaa
200g sipulikuutioita (pakaste) tai 2 sipulia silputtuna
5 valkosipulin kynttä
öljyä
2 kesäkurpitsaa
2 paprikaa
suolaa
mustapippuria
oreganoa
timjamia
sokeria
1-1,5 dl silputtua persiljaa
1 prk (390 g) valkosipuli-tomaattimurskaa
1 prk (390 g) yrtti-tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa




Jauhelihan joukkoon seloitetaan hienonnettu sipuli , puristetut valkosipulin kynnet, suola, mustapippuri, oregano, timjami ja ripaus sokeria sekä persiljasilppu.
Annetaan tekeytyä jonkin aikaa...

Sillä aikaa...

               ...leikataan kesäkurpitsat ja paprikat kuutioiksi.


 Ruskistetaan jauhelihat pannulla pienessä määrässä ruokaöljyä ja siirretään kattilaan.


              Joukkoon lisätään kuutioidut vihannekset... 


                                    ... ja tomaattimurska.

Kastikkeen annetaan hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin tunnin ajan.


  Mukaan voi lisätä tuoreita basilikan oksia--makua antamaan.
 ( ja/tai tarjota basilika silputtuna erikseen--ainakin aikuisille.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti