perjantai 18. lokakuuta 2019

KANA-JUURESKEITTO

   






                                                                     KANA-JUURESKEITTO





 Edellisen kerran "valmistin kanasoppaa" lisäämällä vettä saksalaista alkuperää olevaan kuiva-aineseokseen. Kutsuin sitä tikkusopaksi vaikka kauppanimi olikin kana-makaronikeitto. Oli jo aika parantaa tapansa.
 Tämä keitto on valmistettu kotimaisista juureksista sekä suomalaisesta broilerin lihasta; saksalaista on vain kauppa, josta broilerin liha on hankittu.
   Keitossa ei ole lainkaan perunaa, muita juureksia on senkin edestä; mukana on mm. raitajuurta, joka on tähän saakka ollut minulle täysin tuntematon. 

700 g miedosti suolattuja broilerin fileesuikaleita
100 g kuutioitua pekonia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 bataatti
3-4 porkkanaa
1 palsternakka
2 raitajuurta
2 chiliä
pala juuriselleriä
pala lanttua
pieni purjo
3 tl vihreää currytahnaa
2-2,5 l kanalientä fondista (tai kuutioista)
125 g koskenlaskija-sulatejuustoa
2,5 dl pehmeä curry-ruokakermaa
persiljaa silputtuna


                                                            

                                       Paloittele juurekset.



                                                               


           Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Halkaise myös chilit                                         ja poista niistä siemenet.
                                        Leikkaa palasiksi . 



   


                        Ruskista pekoni omassa rasvassaan.
                              Lisää hieman mustapippuria.
                                         Siirrä kattilaan.
    





        Kuullota purjo ja chilit pannulle jääneessä rasvassa.
                           Mausta suolalla ja mustapippurilla.
                                          Siirä kattilaan.



                          
                                              
                                                           
                 Ruskista broilerin suikaleet ja lisää joukkoon
                             currytahnaa ja mustapippuria.
                                         Siirrä kattilaan.




                Lisää kattilaan paloitellut juurekset sekä kanaliemi.
 Anna liehua miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat melkein
              kypsiä. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.




                 Lisää sulatejuusto ja currykerma ja anna kiehua 
                                vielä muutama minuutti.




                     Lisää ennen tarjoilua keittoon silputtua persiljaa.


                        
                                                    #



 Vinkki: Jos haluat tulisempaa keittoa, lisää kymmenkunta tippaa
                                                tabascoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti