KANA-JUURESKEITTO
Edellisen kerran "valmistin kanasoppaa" lisäämällä vettä saksalaista alkuperää olevaan kuiva-aineseokseen. Kutsuin sitä tikkusopaksi vaikka kauppanimi olikin kana-makaronikeitto. Oli jo aika parantaa tapansa.
Tämä keitto on valmistettu kotimaisista juureksista sekä suomalaisesta broilerin lihasta; saksalaista on vain kauppa, josta broilerin liha on hankittu.
Keitossa ei ole lainkaan perunaa, muita juureksia on senkin edestä; mukana on mm. raitajuurta, joka on tähän saakka ollut minulle täysin tuntematon.
700 g miedosti suolattuja broilerin fileesuikaleita
100 g kuutioitua pekonia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 bataatti
3-4 porkkanaa
1 palsternakka
2 raitajuurta
2 chiliä
pala juuriselleriä
pala lanttua
pieni purjo
3 tl vihreää currytahnaa
2-2,5 l kanalientä fondista (tai kuutioista)
125 g koskenlaskija-sulatejuustoa
2,5 dl pehmeä curry-ruokakermaa
persiljaa silputtuna
Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Halkaise myös chilit ja poista niistä siemenet.
Leikkaa palasiksi .
Ruskista pekoni omassa rasvassaan.
Lisää hieman mustapippuria.
Siirrä kattilaan.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Siirä kattilaan.
Ruskista broilerin suikaleet ja lisää joukkoon
currytahnaa ja mustapippuria.
Siirrä kattilaan.
kypsiä. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
vielä muutama minuutti.
#
tabascoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti