MARIANNE-JUUSTOKAKKU
Tämä kakku on suklaanystävän toiveiden täyttymys. Kun tätä syö, ei vaivaa ainakaan masennus--vähään aikaan--siitä tumma suklaa ja mintunmakuiset Marianne-rouheet pitävät huolen. Kakun pohjakin maistuu suklaalle kaakaojauheen ansiosta.
Tällä kertaa kakku tuli tehtyä suorakaiteen muotoiseen vuokaan-- se asettaa jonkin verran haasteita tarjoiluastian suhteen, sillä käytössäni on --toistaiseksi--vain pyöreä kakkutarjotin. Ei anneta sen haitata. Ei muuta kuin heitä huolet huolet nurkkaan ja käy kimppuun....
Näin se valmistui:
Pohja
100 g voita sulatettuna
220 g Digestive-keksejä
3 rkl kaakaojauhetta
Täyte
400 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
150 g Taloussuklaarouhetta
100 g Marianne Crush-rouhetta
2 keltuaista
Koristeluun
kaakaojauhetta
tomusokeria
Taloussuklaarouhetta
Marianne Crush-rouhetta
marsipaaniruusuja
Vuoka vuorataan
leivinpaperilla.
Murskattujen Digestive-
keksien joukkoon lisätään
sulatettu voi ja kaakaojauhe.
Seos levitetään vuokaan
ja annetaan jähmettyä kylmässä
pari tuntia.
Tuorejuustoon sekoitetaan
tomusokeri.
Kerma vatkataan vaahdoksi
ja Mariannerouheet sekoitetaan
joukkoon.
Taloussuklaarouheet sulatetaan
(mikrossa tai vesihauteessa) ja
keltuaiset lisätään joukkoon.
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja levitetään jäähtyneen pohjan päälle.
Täytteen päälle siivilöidään kaakaojauhetta ja tomusokeria.
Koristeeksi tulevat suklaarouheet sekoitetaan keskenään ja lisätään kakun päälle.
Sitten vielä marsipaaniruusut ja... syömään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti