lauantai 19. lokakuuta 2019

MARIANNE-JUUSTOKAKKU




                                         MARIANNE-JUUSTOKAKKU

       


 Tämä kakku on suklaanystävän toiveiden täyttymys. Kun tätä syö, ei vaivaa ainakaan masennus--vähään aikaan--siitä tumma suklaa  ja mintunmakuiset  Marianne-rouheet  pitävät huolen.  Kakun  pohjakin  maistuu  suklaalle  kaakaojauheen   ansiosta.
 Tällä kertaa kakku tuli tehtyä suorakaiteen muotoiseen vuokaan-- se asettaa jonkin verran haasteita tarjoiluastian suhteen, sillä käytössäni on --toistaiseksi--vain pyöreä kakkutarjotin. Ei anneta sen haitata. Ei muuta kuin heitä huolet huolet nurkkaan ja käy kimppuun....

Näin se valmistui:

Pohja
100 g voita sulatettuna
220 g Digestive-keksejä
3 rkl kaakaojauhetta

Täyte

400 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
150 g Taloussuklaarouhetta
100 g Marianne Crush-rouhetta
2 keltuaista

Koristeluun

kaakaojauhetta
tomusokeria
Taloussuklaarouhetta
Marianne Crush-rouhetta
marsipaaniruusuja


Vuoka vuorataan
leivinpaperilla.






Murskattujen Digestive-
keksien joukkoon lisätään
sulatettu voi ja kaakaojauhe.






Seos levitetään vuokaan
ja annetaan jähmettyä kylmässä
pari tuntia.






Tuorejuustoon sekoitetaan 
tomusokeri.




Kerma vatkataan vaahdoksi
ja Mariannerouheet sekoitetaan
joukkoon.







Taloussuklaarouheet sulatetaan
(mikrossa tai vesihauteessa) ja
keltuaiset lisätään joukkoon.





Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja levitetään jäähtyneen pohjan päälle.



Täytteen päälle siivilöidään kaakaojauhetta ja tomusokeria.


Koristeeksi tulevat suklaarouheet sekoitetaan keskenään ja lisätään kakun päälle.


                 Sitten vielä marsipaaniruusut ja... syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti