SUKLAAMUFFINIT
Kuten parista edellisestä jutusta käy ilmi, meillä oli vieraana lapsia. Tarjosin heille lounaaksi pastakastiketta. Jälkiruokaa miettiessäni mieleen tuli monia vaihtoehtoja ja valinta oli vaikeaa.
Päädyin tekemään SUKLAAMUFFINEJA. Reseptin löysin Arlan sivuilta--se kiinnitti huomioni, koska maidon tilalla käytetään PIIMÄÄ.
Lopputulos oli onnistunut. Pastakastike upposi kaikille jälkiruokaa odottaessa.
VAROITUS: sekä valmistaja että pienet muffinninsyöjät ja myös ympäristö vaativat näiden jälkeen puhdistustoimenpiteitä.
12 kappaletta
1 dl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 dl sokeria
0,5 tl karkeaa suolaa
100 g voita
2,5 dl piimää
2 kanamunaa
175 g tummaa suklaata (60 % kaakaota)
Taloussuklaa-rouhetta
Kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe
ja ruokasooda sekoitetaan keskenään
isossa kulhossa.
Sokeri ja suola sekoitetaan keskenään
ja lisätään joukkoon.
Kananmunat vatkataan piimän
joukkoon ja lisätään sulatettu voi.
Kuiva-aineseoksen keskelle tehdään syvennys, johon piimä-muna-voiseos kaadetaan. Sekoitetaan kevyesti--taikinan tulee olla hieman paakkuista.
Lisätään mukaan pilkottu suklaa ja jaetaan paperimuotteihin. Päälle ripotellaan Taloussuklaa-rouhetta.
Paistetaan uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5 minuuttia ja lasketaan sitten uunin lämpö 175 asteeseen, jossa paistetaan vielä noin 15 minuuttia.
Annetaan jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti