maanantai 30. syyskuuta 2019

KAURAINEN KUNINGATARPIIRAKKA



                       
                    KAURAINEN KUNINGATARPIIRAKKA



 Takana oli viikko lomaa Turkissa ja aivot olivat edelleen narikassa. Ja, jos jotkut osaavat laittaa "silmänruokaa", niin turkkilaiset. Oli leppäkerttukakkua ja liskokakkua ym. ym. ym.


  Moisiin virityksiin ei ollut taitoa eikä aikaa. Edessä oli paluu arkeen. Edellinen marjapiirakka (mansikoista ja mustikoista) sai sen verran hyvän vastaanoton, että päätin väkertää jotain samantapaista muttei kuitenkaan ihan samaa. Kaupassa käteen osui valmis kauramurotaikina-piirakkapohja ja kun sieltä lisäksi löytyi kohtuuhintaisia vadelmia ja mustikoita, ei tarvinnut enää enempää miettiä--- tänään KUNINGATARPIIRAKKAA.


1 pkt (380 g) kauramurotaikinaa
2 dl vadelma-valkosuklaarahkaa
2 munaa
1 dl kerma-vaniljakastikesekoitusta (pelkkä kermakin käy)
11/2 dl rouhittua valkosuklaata
2 dl vadelmia
2 dl pensasmustikoita



                              Taikina painellaan piirakkavuokaan.






Rouhitaan valkosuklaa.










  Ripotellaan osa suklaasta taikinan päälle.








Sekoitetaan rahkaan munat, kerma-vaniljakastikeseos ja loput valkosuklaasta.










                   Kaadetaan seos taikinan päälle.










Lisätään marjat.








      Paistetaan uunin alatasolla 175 asteessa          40 minuuttia.







                         Annetaan jäähtyä ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti