tiistai 22. lokakuuta 2019

KINKKUPIIRAKKA




                                      KINKKUPIIRAKKA



 Pojantyttäreni Faina ja hänen kaverinsa Emma olivat tulossa yökylään Särkänniemessä vietetyn syyslomapäivän päätteeksi. Olin ajatellut tehdä heille piirakkaa tarjottavaksi kuuman kaakaon kera. Olin ajatellut lohipiirakkaa, mutta onneksi älysin kysyä, mitä tytöt toivoivat. Vastaus oli KINKKUPIIRAKKAA.
 Pakastimesta löytyi pussit kinkkusuikaleita ja juustoraastetta ja jääkaapin vihanneslokerosta pala purjoa ja muutama persiljanoksa. Ohjeita netistä selatessani löysin Valion ohjeen, joka näytti sopivalta. Sitten vain kauppaan hankkimaan loput ainekset.



 1 pkt piirakkataikinaa
(suolaiseen leivontaan)
200 g kinkkusuikaleita
1 paprika
pala purjoa (ohjeessa sipulia)
10 kirsikkatomaattia 
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
175 g Emmental-juustoraastetta
rouhittua mustapippuria
n. 1 dl silputtua persiljaa






         Paprika ja purjo pilkotaan
                  ja sekoitetaan
              kinkkusuikaleiden
                     joukkoon.
      
      
         




.
   ...ja seos levitetään vuokaan painellun piirakkataikinan päälle





                 Lisätään viipaleiksi leikatut kirsikkatomaatit.






        Sekoitetaan ranskankermaan
     munat, juustoraaste ja pippuri
     sekä silputtu persiljaa...





                           ... ja kaadetaan piirakan päälle.


       Paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti