KINKKUPIIRAKKA
Pojantyttäreni Faina ja hänen kaverinsa Emma olivat tulossa yökylään Särkänniemessä vietetyn syyslomapäivän päätteeksi. Olin ajatellut tehdä heille piirakkaa tarjottavaksi kuuman kaakaon kera. Olin ajatellut lohipiirakkaa, mutta onneksi älysin kysyä, mitä tytöt toivoivat. Vastaus oli KINKKUPIIRAKKAA.
Pakastimesta löytyi pussit kinkkusuikaleita ja juustoraastetta ja jääkaapin vihanneslokerosta pala purjoa ja muutama persiljanoksa. Ohjeita netistä selatessani löysin Valion ohjeen, joka näytti sopivalta. Sitten vain kauppaan hankkimaan loput ainekset.
(suolaiseen leivontaan)
200 g kinkkusuikaleita
1 paprika
pala purjoa (ohjeessa sipulia)
10 kirsikkatomaattia
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
175 g Emmental-juustoraastetta
rouhittua mustapippuria
n. 1 dl silputtua persiljaa
Paprika ja purjo pilkotaan
ja sekoitetaan
kinkkusuikaleiden
joukkoon.
.
...ja seos levitetään vuokaan painellun piirakkataikinan päälle
Lisätään viipaleiksi leikatut kirsikkatomaatit.
Sekoitetaan ranskankermaan
munat, juustoraaste ja pippuri
sekä silputtu persiljaa...
... ja kaadetaan piirakan päälle.
Paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti