TÄYTETYT SILAKKARULLAT
Meillä tehdään EKOTEKO, kun me syömme silakkaa. Suomalaiset kalastajat poistavat vuosittain silakan ja kilohailin pyynnin mukana yli 600 tonnia fosforia, mikä on lähes neljännes Suomen vuotuisesta ihmisperäisestä Itämeren kuormituksesta.
Ateriamme sisältää runsaasti EPA-rasvahappoja. Silakkaa syömällä niitä saa yli satakertaisen määrän lihapulliin verrattuna.
Silakasta ei tarvitse tehdä pelkästään arkiruokaa Nämä silakkarullat, joissa sekä silakat, että täytteenä olevat katkaravut on marinoitu ennen uuniinlaittoa, kelpaa mihin tahansa juhlapöytään.
600 g silakkafileitä
2 dl kermaa
2 keltuaista
2 rkl sinappia
2 tl valkosipulimurskaa
1 rkl hienoa merisuolaa
11/2 sitruunamehua
1-2 tl rouhittua mustapippuria
tilliä
20 katkaravunpyrstöä
2-3 rkl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus rouhittua chiliä
tilliä silputtuna
ruokakermaa (mustapekka)
juustoraastetta
Marinoi silakkafileet:
Sekoita kannellisessa astiassa 2 dl kermaa, keltuaiset ja sinappi sekä valkosipulimurska sekä sitruunamehu. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri. Sulje kansi ja ravista kunnolla.
Laita silakkafileet liemeen marinoitumaan. Lisää tilliä.
Laita jääkaappiin vetäytymään 2 tunniksi.
Marinoi katkaravut:
Laita sulaneet katkaravunpyrstöt kannelliseen astiaan.
Lisää öjly, suola, sitruunamehu ja chili.
Sulje kansi ja ravistele.
Anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia.
Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle.
Laita silakkafileen päälle 1-2 katkaravunpyrstöä ja hieman tilliä ( tuoreena tai marinadista).
Kierrä kalafileet rulliksi ja laita uunivuokaan.
Ripottele kalojen päälle silputtua tilliä ja kaada sitten joukkoon loraus pippurilla maustettua ruokakermaa.
Laita päällimmäiseksi juustoraastetta maun mukaan.
Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tarjosin silakkarullat kukkakaaligratiinin kera. Kukkakaaligratiinin ohjeen löydät tästä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti