KUKKAKAALIGRATIINI
Kukkakaaligratiini on suloisen pehmeä kasvisruoka. Se sopii syötäväksi sellaisenaan ja on myös herkullinen kaveri kalaruoalle ja miksei myös liharuoalle. Meidän huushollissa sitä käytetään perunan korvikkeena.
Kukkakaaligratiini on uunissa valmistettava ruoka-siinä kukkakaalin nuput kuorrutetaan omatekoisella juustokastikkeella ja kypsennetään uunissa kovalla lämmöllä kunnes pinta ruskistuu kauniiksi.
1 keskikokoinen kukkakaali
vettä
suolaa
1 prk ruokakermaa ( 3 juustoa)
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
150 g juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
Keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Älä anna ruskistua.
Sekoita ruokakerma ja maito. Kaada seos voi-rasvaseokseen.
Keitä muutama minuutti.
Lisää juustoraaste, ripaus suolaa ja muskottipähkinää. Sekoita ja anna vetäytyä hetken.
Kaada kastike kukkakaalin päälle.
Paista uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.
Kukkakaaligratiinin tarjosin täytettyjen silakkarullien kera.
Ohje löytyy tästä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti