keskiviikko 7. lokakuuta 2020

RYPPYPERUNAT

 '


                                                                      RYPPYPERUNAT


Rantapallo.fi on muutakin kuin sivusto, josta näkee kerralla kaikkien matkatoimistojen äkkilähdöt. Sieltä löytyy em. lisäksi matkakertomuksia, -vinkkejä, -blogeja, matkailualan uutisia ja jopa ruokaohjeita. Ohje näihin ryppyperunoihin löytyi juuri sieltä.
Kyseessä on Kanarian saarten herkku (papas arrungadas) -RUNSAASSA suolavedessä keitetyt perunat, jotka syödään kuorineen punaisen tai vihreän mojo-kastikkeen kera ja niitä tarjoillaan siellä ravintoloissa liha- tai kalaruokien lisukkeena.
Meillä Suomessa on totuttu keittämään uudet perunat runsaamman suolan kera, mutta tällaista määrää suolaa en ole ennen perunoihin laittanut. Ryppyperunat tehdään "vanhoista" perunoista, jotka haudutetaan vähässä vedessä runsaan suolamäärän kanssa. Niiden kuori  rypistyy prosessin aikana, siitä niiden nimi, ryppyperunat. 
Tarjosin ryppyperunoita paistettujen muikkujen ja kananmunakastikkeen kaverina. Ei ollut ollenkaan pöllömpi yhdistelmä. Maut täydensivät toisiaan mukavasti. Valmistuskin oli tosi helppoa.

1 kg perunoita
vettä
200 g merisuolaa

Hyvin pestyt perunat laitetaan isoon kattilaan.
Vettä lisätään sen verran, että perunat peittyvät.
Suola kaadetaan perunoiden päälle.















Kattila peitetään keittiöpyyhkeellä (vesi haihtuu sen läpi) ja perunat keitetään kypsiksi.













Pyyhe poistetaan kattilan päältä ja lisätään vielä vähän suolaa.
Annetaan kiehua matalalla lämmöllä kunnes kuoret rypistyvät ja
kattilan pohjalla on jäljellä paksuhko suolakerros.




Huom. Vettä ei lisätä keittämisen aikana.

Tässä kalaruoan lisukkeena.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti