MANSIKKAVIINERIT
Pakastetut, valmiiksi kaulitut voitaikinalevyt helpottavat leipomista tällaisessa kahden hengen ruokakunnassa. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka viinerit tai hienommin sanottuna wienerleivät. Muutaman kappaleen takia ei viitsi alkaa itse voitaikinaa kaulimaan. Sama pätee vaniljakreemin (jos sitä viinereissä käyttää) suhteen. Sitäkin voi tehdä valmiista (saksalaisesta) jauheesta vain kerralla tarvittavan määrän. Näiden avulla viinerien valmistus on nopeaa ja kahvipöydässä voi nauttia uunituoresta leivonnaisesta.
Jos viinerin koristeeksi haluaa tuoreita marjoja, on sekin nykyään mahdollista lähes ympäri vuoden. Toisaalta viinerin täytteeksi ja koristeeksi voi käyttää hilloja (paistonkestäviä) tai vaikkapa hedelmäsäilykkeitä, mitä nyt sattuu kaapista löytämään.
Näissä viinereissä ( 4 kpl) on
2 taikinalevyä
voiteluun on käytetty 1 kananmuna
vaniljakreemiä (Dr. Oetker-jauheesta ja maidosta sekoitettu-ohje kreemijauhepaketissa)
vadelmahilloa (paistonkestävää)
raesokeria
muutama tuore mansikka
muutama tuore pensasmustikka
hyytelösokeria + vettä (niillä saa kiiltoa-ei välttämätön-ohje hyytelösokeripaketissa)
Sulaneet taikinalevyt leikataan kahtia.
Kuhunkin palaan tehdään reunoihin viillot ja keskusta pistellään haarukalla (kohoaa paremmin).
Palat voidellaan kananmunalla.
Palojen päälle lisätään vaniljakreemiä ja/tai hilloa ja raesokeria.
Paistetaan uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Jäähtyneet viinerit koristellaan marjoilla.
Hyytelösokerilla saa viinerien pintaan kiiltoa (jos nyt oikein haluaa hienostella).
Sitten vaan kahvia tulemaan ja maistelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti