SITRUUNAINEN TILLIKASTIKE KALALLE
Ohje tähän kastikkeeseen löytyi kuinkas muutenkaan, netistä. Etsin uunikalalle sopivaa, helppotekoista kastikeohjetta. MTV- uutisten ruokasivulla oli ohje kastikkeesta, jonka kehuttiin kultaavan yksinkertaisimmankin turskapäivällisen. Tämä kastike on jonkinsortin muunnelma em. ohjeenmukaisesta kastikkeesta. Eivät ohjeessa turhaan sitä kehuneet. Hyvää oli, vaikka sitä toisella kertaa lämmittäessäni (vieraassa uunissa) minulle sattui pieni vahinko ja kastike oli kuivua lähes täysin olemattomiin. Onneksi loraus (aika iso) kermaa pelasti tilanteen ja kastike sai hieman karamellisen vivahteen ja oli, jos mahdollista, vieläkin parempaa.
3 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
sitruunamehua (vahvaa)
suolaa
valkopippuria
silputtua tilliä
Kalaliemi ja valkoviini sekoitetaan keskenään ja keitetään kasaan kunnes nesteestä on haihtunut puolet pois.
Lisätään kerma ja seos keitetään kastikepaksuiseksi.
Maustetaan suolalla ja valkopippurilla sekä sitruunamehulla.
Viimeisenä lisätään silputtu tilli.
Tarjoillaan kalaruokien lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti