maanantai 5. lokakuuta 2020

TONNIKALASALAATTI

  

                                                                    TONNIKALASALAATTI



Kun on yli 40 vuoden ajan tottunut tekemään ruokaa kahdelle tai useammalle, on vaikeaa tehdä ruokaa vain itselle. Jotenkin sitä ei vaan osaa. Tällainen tilanne tuli eteen, kun vietin viikonloppua metsästysleskenä. Isompi ruoanlaittointokin oli mennyt, kun olin pari päivää väkertänyt metsämiehille matkamuonaa. Mutta pitäähän sitä ihmisen elääkseen jotain syödä. Bensa-asemaruoka tai noutopizza olisivat toki olleet yksi vaihtoehto, mutta ajatus ei oikein iskenyt kipinää. Tuijottelin kaappeja ja käteen osui tonnikalapurkki  (joka itse asiassa on boniittia). Mieleen tulivat opiskeluajat, kun syötiin sardiinia suoraan purkista (parasta oli tomaattisardiinit) ja muitakin säilykeruokia. Jääkaapissa oli onneksi hieman vihanneksia ja kananmunia (eipä juuri sitten muuta ollutkaan). Päädyin komerokokkaamaan tonnikalasalaattia ja sain aikaiseksi salaattia sellaisen määrän, ettei muuta juuri tarvinnutkaan laittaa (mitä nyt aamupuurot annospussista ja illalla pari tv-leipää). Olo oli siis kuin opiskelijalla. Ja sehän sopi tilanteeseen mainiosti, sillä viikonloppu kului italian alkeita opiskellen (joo, totta, olen päättänyt opetella ainakin vähän italian kieltä työväenopistossa). Kyllä vanhanakin vielä jotain oppii....


Ai niin, se salaatti, insalata di tonno

1 prk tonnikalaa öljyssä, tonno sott´olio 
3 tomaattia, pomodori
2 herkkukurkkua, sottaceti
1/2 tuorekurkkua, cetriolo
3 keitettyä kananmunaa, uova sode
1 rkl sitruunamehua, succo di limone
3 kirsikkatomaattia, pomodoro ciliegino

Tonnikalapurkista valutetaan öljy talteen.





Tomaatit ja kurkut pilkotaan ja sekoitetaan haarukalla murskatun tonnikalan joukkoon.




Keitetyt kananmunat hienonnetaan haarukalla.





3/4 kanamunista sekoitetaan salaatin joukkoon ja loput jätetään koristeeksi.





Tonnikalapurkissa olleen öljyn joukkoon sekoitetaan sitruunamehu ja seos sekoitetaan salaatin joukkoon.









Salaatin koristeeksi tulee loput kananmunamurskasta ja lohkotut kirsikkatomaatit.



                                                                       E´bueno, on hyvää.

What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti