lauantai 17. lokakuuta 2020

APPELSIINILOHI


                                                                         APPELSIINILOHI



Tämä sapuska on harvinaista herkkua. Raaka-aineena on nimittäin aitoa meressä vapaana kasvanutta lohta (Salmo salar), ei kalakasseissa kasvatettua kirjolohta (Oncorhynchus mykiss). Tästä pitää antaa kiitokset vetouistelukisoja kiertävälle pojalleni (kiitti vaan Sakke). Tuoreempaa ja parempaa raaka-ainetta saa hakemalla hakea. Se olisi ansainnut tulla valmistetuksi loimukalaksi, muitta olosuhteiden pakosta se päätyi uunikalaksi. Mutta ei ihan sellaisenaan. Se sai uuniin kaverikseen appelsiini- ja sitruunaviipaleita, joiden ansiosta tämä arvokala sai pintaansa hieman sitruksen makua. Hedelmän toivat mukaan myös hieman silmänruokaa.
Lohi on terveellinen kala, siitä saa niin D-vitamiinia kuin hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja. Kyseessä on rasvainen kala, joten  siihen ei uunissa valmistettaessa tarvitse lisätä rasvaa. Lohi on myös hyvä proteiinin lähde.
Uunikalan valmistus on tosi helppoa. Ei synny tiskivuorta, eikä valmistus kestä kuin vajaan tunnin, jos sitäkään. Halutessaan voi kalan seuraksi uunivuokaan laittaa kypsymään myös lisukkeet; perunat tai muut vihannekset. Tässä tapauksessa meillä oli kalan kanssa juustoisia kermaperunoita ja sitruunaista tillikastiketta, jotka valmistin erikseen. Se oli raaka-aine huomioon ottaen mielestäni sopivampaa.

1,2 kg merilohta fileenä
1,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
tilliä
rosepippureita kokonaisina
2 appelsiinia
1 sitruuna


Kalan pintaan hierotaan suola ja mustapippurirouhe.
Kala laitetaan uunivuokaan.




Lisätään tilliä ja rosepippureita.





Leikataan appelsiinit ja sitruuna viipaleiksi ja päällystetään niillä kalan pinta ja reunat (kala ei pääse kuivumaan).




Vuoka laitetaan uuniin 225 asteeseen, jossa kala kypsyy noin 40 minuutissa.







What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti