tiistai 18. kesäkuuta 2019

VANHANAJAN KARDEMUMMAISET KANELIÄSSÄT




   
       VANHANAJAN KARDEMUMMAISET KANELIÄSSÄT





 Isotädilläni oli tapana tehdä kahvipöytään monenlaista tarjottavaa, pitokokki kun oli. Lapsena saimme maistella monenlaisia herkkuja. Ässä-pikkuleivät ovat jääneet mieleen, vaikka tuolloin lapsille ei kahvia tarjoiltu. Sen sijaan saimme maistuvaa kotitekoista vadelmamehua.


 200 g huoneenlämpöistä voita
 2 dl sokeria
 1,5 tl vaniljasokeria
 2 kananmunaa
 6 dl vehnäjauhoja
 2 tl leivinjauhetta
 2 tl jauhettua kardemummaa

  Pinnalle sokeri-kaneliseosta:
  
 3 rkl sokeria
 2-3 tl kanelia

  
Voi ja sokerit vatkataan, kunnes seos on vaaleaa.
Kanamunat lisätään yksitellen ja seos vatkataan kuohkeaksi.



Sekoitetaan jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisätään pienissä erissä sekoittaen joukkoon.





 Jäähdytetään taikinaa kylmässä pari tuntia ( nykyisin jääkaapissa riittää reilu puoli tuntia).

Sekoitetaan sokeri ja kaneli keskenään.

Jäähtyneestä taikinasta pyöritetään pikkusormen paksuisia 7-8 cm pituisia "pötköjä", jotka pyöräytetään sokeri-kaneliseoksessa ja taitetaan S-kirjaimen muotoon pellille.












 Sitten pikkuleivät paistetaan uunissa 175 asteessa 12-15 minuuttia niiden koosta riippuen.



                  

                               Tarjoillaan kaffeepöydässä.



                              



                                           Tai mehun kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti