KÄRPÄSSIENET NIITYLLÄ
Mieleen muistui koulun köksän tunnilla tehty pinaattimunennos, joka oli koristeltu tomaateista ja kananmunista tehdyillä "kärpässienillä". Lapsenlapset olivat tulossa lounaalle ja päätin tarjota heille pinaattimunennosta hieman houkuttelevammalla tavalla. Toki piti muistuttaa ettei oiketa kärpässieniä saa syödä.
Pinaattimuhennos
2 pussia ( 160g ) babypinaattia
2 rkl voita
1 kananmunan keltuainen (valkuainen talteen)
2 dl kermaa
2 tl vehnäjauhoja
1-2 tl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria
Silppua pinaatti hienoksi.
Sulata voi kattilassa ja lisää pinaatit.
Anna kiehua tasaiseksi.
Sekoita joukkoon keltuainen
Lisää kermaan jauhot ja sekoita ne muhennokseen.
Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
"Kärpässienet"
4 keitettyä kanamunaa
4 tomaattia
kanamunan valkuainen ( ks. ed.)
Leikkaa kuorotuista kanamunista pienet palat molemmista päistä.
Halkaise tomaatit ja koverra sisus pois.
Tee poisleikatuista kanamunan paloista hienoa silppua.
Voitele tomaatitnpuolikkaat valkuaisella.
Asettele munasilppua tomaattien päälle pilkuiksi.
Nosta tomaattilohkot kanamunien pääle.
Kaada pinaattimuhennos matalaan tarjoiuastiaan ja asettele "kärpässienet niitylle".
Kaada pinaattimuhennos matalaan tarjoiuastiaan ja asettele "kärpässienet niitylle".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti