MEIÄN ISÄN LASIMESTARIN SILLI
L
Lasimestarin silli on kuulunut joulupöydän herkkuihin lapsuudestani asti. Meidän perheessä sillin valmisti aina isä. Haimme Hakaniemen hallista silliä isosta tynnyristä. Isällä oli sillille oma iso lasipurkki, johon hän joka vuosi tätä herkkua valmisti. Joulun jälkeen tyhjä purkki vietiin kellariin seuraavaa joulua odottamaan.
Tässä ohje:
2 pkt kevyesti suolattua sillifileetä ( 2 x 180g) tai
1 kokonainen suolasilli
Mausteliemi:
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
4 laakerinlehteä
10 maustepippuria
10 valkopippuria
5-7 neilikkaa
Sekoita ainekset keskenään.
Keitä ja anna sen jälkeen jäähtyä kunnolla.
Purkkiin/purkkeihin:
1 punasipuli
1 porkkana
pala piparjuurta
(tuoreita sipulinvarsia tai kevätsipulia)
maustepippureita
sinapinsiemeniä
2 laakerinlehteä
Puhdista kala, jos käytät kokonaista kalaa.
Liota kalaa runsaassa vedessä vähintään 1/2 tuntia.
Kuivaa talouspaperilla.
Paloittele fileet sopivankokoisiksi (n. 2 cm) paloiksi,
Kokonaiseta kalaa käytettäessä jätetään selkäruodot paikoilleen.
Pilko sipuli, porkkana, piparjuuri (ja sipulin varret).
Laita purkkeihin pippurit ja sinapinsiemenet sekä
laakerinlehdet.
Lado kalafileitä ja vihanneksia kerroksittain lasipurkkeihin.
Kaada jäähtynyt liemi purkkeihin ja
sulje purkit tiiviisti.
Säilytä jääkaapissa.
Lasimestarin silli on valmista syötäväksi parin päivän
kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti