Olin ostanut vahingossa matjessillifileen, vaikka tarkoitus oli ostaa kevytsuolattua sillifilettä. Luin netistä, ettei liotus poista mausteista makua, mutta päätinpä kuitenkin yrittää.
Liemi
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
11/2 dl sokeria
Purkkiin
1 pkt Ahti-matjessillifileitä (n. 180g)
1 punasipuli
1 valkosipuli (10 kynttä)
3 kesäsipuin vartta (läheltä tyviosaa)
tilliä
1 nippu retiisiä
5 laakerinlehteä
20 valkopippuria
20 maustepippuria
20 rosepippuria
Keitä liemi ja anna sen jäähtyä.
Liota silliä vedessä n. 1/2 tuntia.
Paloittele sipulit ja retiisit.
Hienonna tilli.
Leikkaa liotettu sillifilee annospaloiksi.
Laita lasipurkiin pippurit ja laakerinlehdet.
Laita loput ainekset kerroksittain purkkiin.
Kaada joukkoon jäähtynyt liemi.
Sulje kansi tiivisti ja laita jääkaappiin.
Silli on valmista syötäväksi parin päivän kuluttua
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti