sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

SILLIÄ VENÄLÄISITTÄIN



                                              SILLIÄ VENÄLÄISITTÄIN
                               





 Tätäkin silli"salaattia" pidetään jouluruokana kuten lasimestarin silliä, mutta se sopii mainiosti kesään uusien perunoiden kera syötäväksi.

    Valmistukseen kelpaa niin sillifile kuin valmiiksi purkkiin pakatut sillinpalaset. Matjessilli sopii vallan mainiosti.

   Ideana on sillinpalojen peittäminen kastikkeella ja lisukkeiden asettelu (kukin tavallaan) kastikkeella peiteltyjen kalanpalojen päälle.


1-2 purkkia Vestasilliä tai 1 paketti Ahti-matjessilifilettä itse paloiteltuna

Laita sillinpalaset tarjoiluastiaan ja sekoita kastike.


Kastike

1 prk ranskankermaa
2 rkl sinappia
1/2-1 tl savustettua paprikaa
hyppysellinen rosepippureita
3-4 tl sillin lientä ( jos valmistaa purkkisillistä )

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kaada seos sillinpalojen päälle.




Lisukkeet

Paloiteltua etikkapunajuurta
Paloiteltua herkku- tai valkosipulikurkkua
2 keitettyä kanamunaa
1 punasipuli
tilliä, persiljaa ja kirsikkatomaatin siivuja 

Paloittele punajuuri ja kurkku.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset jariko ne haarukalla.
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.




            Asettele lisukkeet mielesi mukaan ja koristele.






Laita silli jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti